Manisa

AK Parti'nin Manisa mitingi

18:50 08 Ekim 2015
AK Parti'nin Manisa mitingi

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefet partilerinin iktidar hedefi olmadığını savunarak, "Bir tanesi barajı aşmak peşinde, biri 15-16'larda, biri de 25-26'larda. Böyle kıytırık koalisyonlarla, irili ufaklı partilerle Türkiye bir şey kazanmaz. Tek başına iş başına, o da AK Parti'ye yakışır" dedi. 

Partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde konuşan Arınç, 1 Kasım'daki seçimlerin, erken ya da yeni bir seçim değil, tekrar seçim olduğunu söyledi. 

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde ilk defa tek başına iktidar olamadığını anımsatan Arınç, "Dışımızdaki 3 muhalefet partisi ve AK Parti'ye, Sayın Cumhurbaşkanımıza muhalefet etmek isteyen ne kadar kişi, kurum, kuruluş varsa AK Parti aleyhinde çalıştı, bizi sendeletti ama yere düşüremedi" diye konuştu. 

Önceki seçim sonuçlarını ve sonrasındaki koalisyon görüşmelerinde yaşananları hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Çok önemli bir ders verdiniz, Türkiye'de çok önemli bir şeyi ortaya koydunuz. Manisa olarak sizden hiçbir şikayetimiz yok. AK Parti'yi her zaman olduğu gibi en büyük desteği verdiniz. Manisa geçmiş seçimlerde Demokrat Parti, Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi'ne büyük destek verdi ama Manisa CHP'ye hiçbir zaman destek vermedi. Bu siyasi parti, 1950 seçimlerinde nasıl iktidarı kaybettiyse üzerinden 65 yıl geçmesine rağmen tek başına iktidara gelemedi." 

Arınç, 2002'den bu yana hükümet olarak Manisa'ya önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Hizmetimizle her zaman bizi takdir ettiniz, size minnet borcumuz var. Sizden herhangi bir alacağımız yok. AK Parti olarak size borcumuz var, borcumuzu ödeyeceğiz yeter ki bize destek olun" ifadelerini kullandı. 

Yeni dönemde milletvekili adayı olmadığını ifade eden Arınç, "Ben 20 sene milletvekilliğinden sonra artık yeni kardeşlerimizin hizmete koşmasını arzu ediyorum. Bu seçimlerde de geçen seçimde 4 olan milletvekili sayısını 5'e ve 6'ya çıkartmanın mücadelesini vereceğiz" dedi. 

Arınç, şöyle devam etti: 

"Bu seçimlerde 7 Haziran'dan farklı olarak ne yapmalıyız? 7 Haziran sonucuna bakalım, birinci partiyiz, 258 milletvekilimiz var. Tek başına iktidarla aramızda çok az bir fark var. 18 milletvekili daha olsa biz iktidarız. Çok şükür bizim aramızda milletvekili pazarı kurup, transferle iktidar olmayı hesaplayan ahlakı kıt bir tek insan yok. Biz milletin verdiğiyle yolumuza devam edeceğiz.  Muhalefet partilerinin iktidar hedefi yok. Bir tanesi barajı aşmak peşinde, biri 15-16'larda biri de 25-26'larda. Böyle kıytırık koalisyonlarla irili ufaklı partilerle Türkiye bir şey kazanmaz. Tek başına iş başına, o da AK Partiye yakışır. Ne olur eksiğimizi tamamlayın 1 Kasım'da daha yüksek bir oy oranı, 350 bin oy vermiştiniz, şimdi sizden 450 bin oy istiyoruz.  4 milletvekili vermiştiniz, 5, 6'sını istiyoruz. Elinden tutulmayacak, iktidar olmaktan korkan, koalisyon bile kurmaktan imtina eden, Türkiye'nin hiçbir meselesine vizyonu olmayan partilerle yol alamazsınız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.