Manisa

Dünya Ruh Sağlığı Günü

16:32 09 Ekim 2015
Dünya Ruh Sağlığı Günü

Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, ruhsal tedavi gören hastaların aileleri ve psikiyatrların işbirliğiyle toplum içinde tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

"10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü" dolayısıyla Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, amaçlarının ruh sağlığının önemini anlatabilmek ve topluma aktarmak olduğunu söyledi.

Beden ve ruh sağlığının birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade eden Korkmaz, ruhsal bir bozuklukta psikiyatri uzmanlarına başvurulması gerektiğini belirtti.

Korkmaz, toplum temelli ruh sağlığı modeline yönelindiğini aktararak, "Artık hastalarımızı aileleriyle psikiyatrların da işbirliği ile toplumun içinde tedavi etmeliyiz. Bir hastane ortamında yıllarca tutan modelden uzaklaşmalıyız. Bunun en sağlam adamı Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri ile atıldı. Manisa'daki 2 adet Toplum Ruh Sağlığı Merkezi aktif olarak kullanılmaktadır. Yıl sonuna kadar 2 adet daha Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'miz hizmete girecektir" dedi.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Ayer ise, psikiyatri tedavilerinin ilaçla sınırlı kalmaması gerektiğini savunarak, ruhsal ve toplumsal girişimlerin tedaviye olumlu katkılarının bulunduğunu ifade etti. 

Etkinlik, hastalar için hazırlanan müzik dinletisiyle son buldu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.