Manisa

AK Parti Manisa Milletvekili Berber:

17:39 09 Ekim 2015
AK Parti Manisa Milletvekili Berber:

"Afetten zarar gören üreticilere ekim ayı sonuna kadar paraları ödenecek. Afet fonu ve TARSİM kapsamındaki ödemelerle birlikte Manisamıza gelen para 270 milyon liraya ulaştı"

AK Parti Manisa Milletvekili ve milletvekili adayı Recai Berber, bu yıl afetler nedeniyle zarar gören çiftçilere ekim ayı sonuna kadar ödeme yapılacağını belirterek, "Afet fonu ve TARSİM kapsamındaki ödemelerle birlikte Manisamıza gelen para 270 milyon liraya ulaştı" dedi.

Berber, gazetecilere yaptığı açıklamada geçtiğimiz nisan ve mayıs aylarında yaşanan don ile dolu afeti nedeniyle zarar gören üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar yaparak, girişimde bulunduklarını belirtti.

Afetten zarar gören üreticilere ekim ayı sonuna kadar ödemelerinin yapılacağını açıklayan Berber, şunları kaydetti:

"TARSİM kapsamında 240 milyon liralık ödeme ekim ayı sonuna kadar yapılacak. Bunun 70 milyon liralık kısmı üreticimize ödendi bile. Afet fonunda yaz aylarında gelen 35 milyon lirayı da afet kapsamında dağıttık. Böylece Manisamıza TARSİM ve Afet Fonu'ndan olmak üzere toplam 270 milyon liraya ulaştı. İnşallah bu gibi afetler yaşamayalım ama olduğu zaman da çiftçinin yanında olduğumuzu bu paraları ödeyerek göstermiş oluyoruz." 

Berber, TARSİM'e dahil olmayan çiftçilere seslenerek, "TARSİM şemsiyesinin genişlemesiyle birlikte çiftçimiz güven içinde olacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.