Manisa

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

23:18 09 Ekim 2015
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

"1 Kasım'dan istikrar çıkmalı. Bu ülkenin bir daha istikrarsızlığı kaldırabilecek gücü yok. Bu kadar planların, mizansenlerin bu ülke üzerinde operasyon yapmak için uygulandığı bir ortamda bu ülkenin güçsüz olmaya şansı yok"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "1 Kasım'dan istikrar çıkmalı. Bu ülkenin bir daha istikrarsızlığı kaldırabilecek gücü yok. Bu kadar planların, mizansenlerin bu ülke üzerinde operasyon yapmak için uygulandığı bir ortamda bu ülkenin güçsüz olmaya şansı yok" dedi.

Şehzadeler Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde Manisa Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyeleri ile bir araya gelen Yalçın, doğru ve ilkeli sendikacılık anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi.

Sendikacılığın önemine değinen Yalçın, "Sendikacılık' denilen şey. Sınırları ve sinirleri zorlamaktır. 'Haddini bilerek haddi aşmamak' demektir. Bana toplu sözleşme masasında diğer sendikalar 'çizmeyi aşıyorsun' dediler. Sendikacılık çizmeyi aşabilmektir. Onu yaptığınız zaman çalışanları kazandırırsınız" diye konuştu.

Yalçın, Türkiye'nin güçsüz olmaya tahammülün olmadığını belirterek, "Güçsüz olduğunuz anda yıkılırsınız, yok olursunuz. Çünkü Türkiye 'Yurtta sus, cihanda sus' politikasını geride bırakmış ve Türkiye merhamet hareketinde dünyada lider ülke olmuştur. Nerede bir mazlum varsa oraya gidip ekmeğini paylaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Sendika olarak taraf olduklarını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti: 

"Bu ülkede biz tarafız. Bizim tarafımız adil bir dünyanın tarafıdır. Bizim tarafımız yeniden büyük Türkiye idealinin tarafıdır. Bizim tarafımız açlık ve yoksulluk sınırı arasında ve refah seviyesinde herkesin ücret alması tarafıdır. Erken kalkanın darbe yaptığı üçüncü sınıf bir ülke olmamasının tarafıdır. 1 Kasım'dan istikrar çıkmalı. Bu ülkenin bir daha istikrarsızlığı kaldırabilecek gücü yok. Bu kadar planların, mizansenlerin bu ülke üzerinde operasyon yapmak için uygulandığı bir ortamda bu ülkenin güçsüz olmaya şansı yok. Onun için umarım 1 Kasım'da istikrar çıkar ve bu ülke yeniden istikrarsızlıkla karşılaşmaz."

Yalçın, Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın Halep'teki saldırılarda hayatını kaybetmesine de değinerek, Leyla'ya ve olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.