Manisa

Manisa'da öğrenciler "oryantiring yarışması" ile şehri keşfediyor

13:03 10 Ekim 2015
Manisa'da öğrenciler "oryantiring yarışması" ile şehri keşfediyor

 Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla Manisa Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin “Şehzadeler Diyarının Liderleri” projesi kapsamında organize ettiği "Manisa Şehir Oryantiring Yarışması" düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yarışma öncesinde gazetecilere açıklama yapan proje koordinatörü Hasan Özbek, 1 Ocak 2015’te başlayan projenin 1 Ocak 2016’da sona ereceğini belirtti.

Öğrencilere yaşadıkları kentte bulunan tarihi eserleri daha iyi tanıtmak ve yön bilincini geliştirmek amacıyla yarışmanın düzenlediğini kaydeden Özbek, daha çok arazide yapılan yarışmayı ilk kez kent merkezinde organize ettiklerini söyledi.

Üçer kişiden oluşan 10 erkek ile 3 kız grubunun yarışmaya katıldığı bilgisini veren Özbek, "Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tespit edilen 20 tarihi eserde çeşitli yerlere şifreler gizlendi. Gruplar, ellerindeki harita üzerinde işaretlenmiş 20 tarihi esere gizlenmiş şifreleri bulmaya çalışacaklar. Önce harita üzerindeki hedefi bulacak. Ardından da tarihi eserde gizlenmiş şifreyi arayacak, böylelikle tarihi eserin her yerini de gezmiş ve öğrenmiş olacak. Şifreyi bulmaya 4 puan veriyoruz, ne kadar kısa sürede bulursa ona göre de puanlama yapılarak, birinci gelen grup belirlenecek. Amaç öğrencilerimizin Manisa’nın tarihi ve kültürel değeri olan cami, medrese, han, hamam, tarihi çeşme, türbe gibi eserlerin şehirdeki konumu, mahallesi, özelliği, hangi tarihte yapıldığı, mimarı, kim ve hangi dönemlerde inşa edildiği gibi bilgilerin öğrenilmesi" dedi.

Konuşmanın ardından başlatılan yarışma için öğrenciler, verilen haritalardaki hedefleri bulmak için kent merkezine dağıldı. 

Gün boyu sürecek yarışmada öğrencilere, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çeşitli ödül ve hediyelerin verileceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.