Manisa

Soma'daki maden faciası davası

18:26 12 Ekim 2015
Soma'daki maden faciası davası

Manisa Baro Başkanı Arslan: "Yarın yapılacak duruşmada da sağ kurtulan işçilerimizin ifadesi alınmaya devam edilecek"

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Soma'daki maden faciası davasının yarın yapılacak 4'üncü duruşmasında sağ kurtulan işçilerin ifadelerinin alınmaya devam edileceğini söyledi.  

Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 46 sanık yargılandığı davanın 4. duruşması yarın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu'nda görülecek. 

Duruşma öncesinde mahkeme salonu çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alınarak barikatlar kuruldu. Mahkeme salonu ve çevresinde yaklaşık 800 polis memurunun görev alacağı belirtildi.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki duruşmalarda sanıkların ifadesi alınarak çapraz sorgularının yapıldığını, avukatların beyanlarının alındığını anımsattı.

Arslan, son duruşmada ise madenden yaralı olarak kurtulan işçilerin ifadesine başvurulduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki duruşmada da sağ kurtulan işçilerimizin ifadesinin alınmasına devam edilecek. Verilen ara kararlar doğrultusunda Celal Bayar Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve farklı kurumlara yazılan müzekkereler ve talimatlar var. Bu evrakların gelmesi halinde faciada kimin ne kadar kusurlu olduğunun incelenmesi açısından bilirkişi oluşturulması safhasına geçilmesi söz konusu olacak.

Önceki duruşmada madenden sağ kurtulan tanıkların ifadelerinde görüldü ki asıl beyanlar onların ifadesinin alınmasıyla ortaya çıkıyor. 301 işçimizin nasıl öldüğünü, hangi ihmallerin olduğunu daha da ortaya çıkıyor. Bu anlamda bilirkişi incelenmesine gittiğinde bu tanıkların beyanları çok önemli olacak. Her aşamada yeni tanıkların eklenmesi mümkün olacak." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.