Manisa

Manisa CBÜ yeni akademik yıl açılışı

15:40 13 Ekim 2015
Manisa CBÜ yeni akademik yıl açılışı

 Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte herkesin sorumlu davranması gerektiğini kaydederek "İçinden geçtiğimiz bu zorlu günler, bize kardeşliğin nasıl muazzam bir nimet olduğunu daha iyi öğretti" dedi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen CBÜ 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Prof. Dr. Çelebi, üniversitenin 10 fakülte, 5 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 23 araştırma ve uygulama merkezi, 600 yataklı hastanesiyle eğitim, öğretim, araştırma ve tedavi hizmetlerini yürüttüğünü, 700'e yakını yabancı uyruklu 48 bin öğrenciye eğitim verdiklerini belirtti. 

Hastane bünyesinde hizmete açılan Radyasyon Onkolojisi Kliniğinin bölgenin en donanımlı merkezlerinden biri haline geldiğini ve tedavi uygulamasındaki başarı oranının artacağını ifade eden Çelebi, hastaneyle ilgili yeni açılan bölümler hakkında da bilgi verdi.   

 Rektör Çelebi, 4 bin lisansüstü, 23 bin lisans ve 21 bin ön lisans olmak üzere 48 bin öğrenci mevcuduna ulaştıklarını, 691 yabancı uyruklu öğrenciye eğitim verdiklerini kaydetti.

Türkiye'de artan terör olayları ve son olarak Ankara'daki saldırıya değinen Rektör Prof. Dr. Çelebi, bu süreçte herkesin sorumlu davranması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Herkes attığı adımdan söylediği söze, söylediği sözden paylaştığı fotoğrafa kadar dikkat etmelidir, sorumlu davranmalıdır. İçinden geçtiğimiz bu zorlu günler, bize kardeşliğin nasıl muazzam bir nimet olduğunu daha iyi öğretti. Durduğunuz yer, gördüğünüz şeyi belirler. Nerede durduklarını bilemeyenler, nereye, neyle ve nasıl gitmeleri gerektiğini de bilemezler. Bizim durduğumuz yer milletimizin yanıdır, devletimizin yanıdır. Devletsizliğin ne büyük bir felaket olduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz. Manisa sokakları devletsiz kalan Suriyelilerin dramlarına şahitlik ediyor." 

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Türkiye’nin dünyada durdurulamaz bir güç haline geldiğini, bunun da bazı çevreleri rahatsız ettiğini söyledi. 

Bektaş, "Bizim umutlarımız bir kısım çevreleri rahatsız ediyor olacak ki bize sıkıntı vermeye devam ediyorlar. Canımızı yakıyorlar. Ancak bizim umutlarımız, bizim varlığımız, bizim milletimizin moral potansiyeli bu sıkıntıları hep aştı. Biz en zayıf zamanımızda değiliz. Daha zayıf zamanlarımız da olmuştu. Yolumuza devam edeceğiz. Sıkıntıları aşmanın bir yolunu bulacağız. Manisa olarak milletimizin bu kutlu yolculuğuna nasıl katkı sunabiliyoruz? Bunlara kafa yormamız lazım" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Manisa CBÜ 2015 yılı Bilim Ödülü, Atıf Ödülü, Kitap Ödülü, Bilimsel Yayıncılık Ödülü, Proje Ödülü, Tez Ödülü, Yayın Performans Ödülleri ile fakültelere birincilikle girenler ile üniversiteler arası yarışmalarda birincilik alan öğrencilere ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.