Manisa

Genel seçime doğru

18:41 25 Ekim 2015
Genel seçime doğru

AK Parti Manisa Milletvekili Berber: "Kula'da deri organize sanayi bölgesi kuracağız"

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kula’da, Hacıtufan Mahallesinde düzenlenen hayır yemeğine ve Diyanet-Sen Kula Temsilciliği tarafından organize edilen birlik beraberlik pikniğine katıldı, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Berber, çarşı esnafını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kula’nın birçok tarım ürününün yetiştirildiği, köklü bir sanayinin bulunduğu bir ilçe olduğunu söyledi.

Kula’daki deri sanayicilerinin sorunları ile yakından ilgilendiklerini dile getiren Berber, "Burada deri organize sanayisi projemiz var, inşallah seçimlerden sonra start vereceğiz. Sadece Kula’daki dericiler için değil, Türkiye’nin her yerindeki sanayiciler, altyapısı, bitmiş arıtma tesisi olan bu sanayi bölgesine gelip burada yatırım yapacak. Kula’yı deri sanayinin merkezi yapacağız" diye konuştu.

Berber, Kula-Selendi-Köprübaşı üçgeninin ceviz ve badem yatırımcısı için cazip hale geldiğini, binlerce dönüm arazinin kıymetlendiğini belirterek, "Bunu yatırımcılara da açmamız lazım. Burada da muhafazakar davranmamamız lazım. Çünkü Türkiye’nin ihtiyacı var. Bu alanda yapılan bütün yatırımları destekliyoruz. Özellikle bu bölgede orman vasfını yitirmiş arazilerimiz çok. Bütün üreticilerimizden şunu rica ediyoruz. Gelsinler orman arazilerine artık cam vesaire değil de ceviz badem ve diğer meyve ağaçlarını dikelim. Özel ağaçlandırma kapsamında kim müracaat ettiyse bugün onlara yer veriyoruz. Yeter ki vatandaşımız iş yapmak istesin" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.