Manisa

Manisa'dan kısa kısa

17:05 26 Ekim 2015
Manisa'dan kısa kısa

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, trafik kazalarının önüne geçebilmek için Otogar ve Akhisar Kavşağı’na yapılması planlanan alt geçit projelerinin, üst geçit şeklinde değiştirildiğini söyledi.

Kayda, gazetecilere yaptığı açıklamada her iki projenin Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü’ne gönderildiğini belirtti.

E-96 Karayolunun altından geçen kanalizasyon ana hattı nedeniyle projeye onay verilmediğini kaydeden Kayda, "Daha önce çıktı-battı şeklinde yapılacak olan projeyi Karayolları Bölge Müdürlüğüne gönderdik. Ancak müdürlüğümüz, E-96 karayolunun altından geçen kanalizasyon hattı nedeniyle bu kavşaklara alt geçit yapılamayacağı yönünde görüş bildirdi. Bu nedenle projeler değişti. Otogar ve Akhisar Kavşaklarına üst geçit yapılması kararı alındı. Bununla ilgili çalışmalar en kısa sürede başlayacak" diye konuştu.

- Saruhanlı'da 7. Geleneksel Aşure etkinliği

Saruhanlı'nın Koldere Mahallesinde geleneksel hale getirilen Aşur Günleri'nin 7'ncisi gerçekleştirildi.

Mahalle Komitesi tarafından organize edilen aşure etkinliği, kapalı pazaryerinde gerçekleştirildi. Aşure dağıtımı öncesinde semazen gösterisi düzenlendi ve ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Komite Başkanı Basri Alpagut, gerçekleştirdikleri aşure etkinliğine maddi ve manevi destekte bulunan mahalle sakinlerine teşekkür etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.