Manisa

Hapishaneye "sosyal market" kurdular

11:41 06 Kasım 2015
Hapishaneye "sosyal market" kurdular

EMRE SAÇLI - Salihli'deki T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, örnek bir yardımlaşma projesine ev sahipliği yaptı. Cezaevi öğretmeni ve vaizinin çabalarıyla geliştirilen proje kapsamında ilçe halkının bağışladığı eşyalar, tutuklu ve hükümlülere "sosyal market" aracılığıyla sunulmaya başlandı.  

Cezaevinde kalan ihtiyaç sahibi tutuklu ve hükümlülere giysi yardımında bulunmak için yıllardır kişisel çaba gösteren cezaevi görevlileri, bunu kurumsal olarak sürdürmek üzere proje hazırladı.

Kurum öğretmeni Hurşit Kayan, vaiz Bilal Ayaz, sosyal çalışmacı Arda Geren ve kurumu psikoloğu Cem Tığrak tarafından hazırlanan proje, cezaevi yönetimi ve savcılığın verdiği destekle hayata geçirildi.

Tamamı Salihli esnafı ve halkının bağışladığı eşyalardan oluşan sosyal market, cezaevindeki 50 metrekarelik odada hizmete açıldı.

Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, marketin açılışında yaptığı konuşmada, kurum personeli tarafından hayata geçirilen projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu, sosyal marketten cezaevinin açık ve kapalı bölümünde kalan 750 tutuklu ve hükümlünün faydalanacağını söyledi.

Projenin ekonomik durumu yetersiz, yardıma muhtaç hükümlü ve tutukluların yaşam kalitelerini artırmak amacıyla hayata geçirildiğini dile getiren San, Türk milletinin en büyük özelliğinin dayanışma ve yardımlaşma olduğuna dikkati çekti.

Başsavcı San, şöyle konuştu:

"Ceza infaz kurumunda bulunan vatandaşlarımız, bu tür sosyal içerikli projelerden faydalanamıyorlardı ancak milletimizin dayanışma ve yardımlaşma çabası, ceza infaz kurumumuza da yansımış durumda. Sosyal market aracılığı ile kurumumuzda devletimizin bize emaneti olan tutuklu ve hükümlü kardeşlerimizin birçok ihtiyacı giderebilecek. Kısa bir sürede organizasyonu yapılan sosyal market, sağlanan bağışlarla tamamen doldu. Sosyal marketin başta tutuklu ve hükümlülere olmak üzere herkese hayırlı olmasını diliyorum."  

- Çocuklar unutulmadı

San, sosyal markette kadın ve erkek kıyafetlerin yanı sıra cezaevinde dünyaya gelen ve büyüyen çocuklar için oyuncakların da bulunduğuna dikkati çekerek, Salihli esnafı ve halkına da yeni ve ikinci el eşya bağışlarından dolayı teşekkür etti.

T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu vaizi Bilal Ayaz ise sosyal markette hayırseverlerden sağlanan bağışlarla 600'den fazla kullanılmış, 150'den fazla da yeni eşya toplandığını söyledi.

Projeyi hayata geçiren ekibin Salihli'de ikinci el eşyaları topladığını, hayırsever esnafın yeni eşya bağışlarına da aracılık ettiklerini ifade eden Ayaz, "Salihli halkı bu konuda çok büyük bir duyarlılık gösterdi. Tutuklu ve hükümlülerden, hiç parası gelmeyen, giysi temin edemeyecek durumda olanlar bu marketten faydalanacaklar" diye konuştu.  

Projenin sosyal yardımlaşmayı ön planda tutmak için hazırlandığını vurgulayan kurum öğretmeni Hurşit Kayan da "Amacımız, Salihli halkının yardımsever potansiyelini, muhtaç kitlenin ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda sistemli ve sürekli bir şekilde kanalize etmektir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.