Manisa

Salihli'de hidroelektrik santraline tepki

18:31 10 Kasım 2015
Salihli'de hidroelektrik santraline tepki

Salihli ilçesinde toplanan bir grup vatandaş, Allahdiyen mahallesine yapılması planlanan hidroelektrik santraline tepki gösterdi.

Mahallede toplanan grup adına basın açıklaması yapan İslam Horzum, Kömürcü, Bozburun ve Kurşunlu mevkilerinde yapımı planlanan Kocayatak Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin çevreyi tahrip edeceğini savundu.

Horzum, yaklaşık 8 bin dönüm arazinin derelerden akan sularla sulandığını kaydederek, şunları söyledi:

"Bu sulama sonucu ortaya çıkan meyve, dünyaca ünlü ve patenti olan Salihli kirazı. Salihli kirazının 6-7 liraya ihraç edildiği düşünüldüğünde, ülke ekonomisine sağlanan katkıyı çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Eğer bu sular elimizden alınırsa, dünyaca ünlü ürünümüzü yetiştirmemiz zorlaşacak ve ülke ekonomisi kaybedecek."

Mahalleliye destek veren CHP'den Manisa milletvekili seçilen Tur Yıldız Biçer de ülke genelinde benzer 2 bin civarında proje olduğunu ifade ederek, "Bu projelerin hepsi tamamlandığında bile 2023 yılında ülkemizin enerji ihtiyacının sadece yüzde 4'ünü karşılayabilecek. Önemsenmeyecek kadar az olan bir rakam için su kaynaklarımızı tüketmeye, ağaçlarımızı kesmeye, ekosistemi bozmaya değer mi?" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.