Manisa

TBB Yönetim Kurulu Üyesi Gündoğan:

16:19 28 Kasım 2015
TBB Yönetim Kurulu Üyesi Gündoğan:

"Kadına karşı şiddet, kadını sadece kadın olduğu için öldüren erkeğe, kravat takıp düğme iliklediği için saygın duruş indirimi yapılmasına izin verildiği için politiktir"

 Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Gündoğan, "Kadına karşı şiddet, kadını sadece kadın olduğu için öldüren erkeğe, kravat takıp düğme iliklediği için saygın duruş indirimi yapılmasına izin verildiği için politiktir" dedi.

TBB Kadın Hukuku Komisyonunca düzenlenen genel üye toplantısı, Manisa Barosunun ev sahipliğinde bir otelde yapıldı.

Gündoğan, yaptığı konuşmada, kadın cinayetlerinin "erkek terörü"nden kaynaklandığını, bunu besleyenin ise erkek egemen iktidar anlayışından kaynaklanan politikalar olduğunu söyledi. 

"Kadın cinayetleri politiktir" diyen Gündoğan, şöyle devam etti:

"Kadına karşı şiddeti engelleyici yasalar çıkartılmadığı, mevcutları uygulamadığı için politiktir. Kadını sadece kadın olduğu için öldüren erkeğe, kravat takıp düğme iliklediği için saygın duruş indirimi yapılmasına izin verildiği için politiktir. Kadına şiddeti aşırı sevgisinin bir göstergesi olarak kabul ettiği için politiktir. Boşanmayı değil, öldürmeyi çare gören erkeğin eylemini haklı gördüğü için politiktir. Topluluk içinde gülmeyi yasakladığı için politiktir. Kadına karşı şiddeti insanlık suçu, nefret suçu saymadığı için politiktir. Kadına karşı şiddetin, ayrımcılığın ortadan tamamen kalkacağı güne kadar mücadeleye devam edeceğiz." 

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ise ataerkil bir toplum olarak çocukların da bu yönde yetiştirildiğini belirtti. Şimşek, kadın hak ve özgürlüklerini savunacak yeni hukukçu kadınların görevlerine başladığını vurguladı.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da katılımcılara baronun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Komisyon üyelerinin, Soma'da, yarın, maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailesiyle söyleşi yapacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.