Manisa

Manisa'daki Rus gelinler "gerginlik" istemiyor

17:13 29 Kasım 2015
Manisa'daki Rus gelinler "gerginlik" istemiyor

Manisa'da yaşayan Rus asıllı gelinler, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan gerginliğin bir an önce sona ermesini istiyor.

Rusça Konuşanlar Eğitim ve Kültür Derneği üyesi, Türk erkeklerle evli 30 Rus kadın, bir kafeteryada, çocuklarının Türkçe ile Rusçayı birarada öğrenmesine ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

Derneğin sözcüsü Yulia Kostyukova, gruptaki kadınlar adına gazetecilere yaptığı açıklamada, etnik kökeni ne olursa olsun Rusça konuşan veya konuşmak isteyenlerin eğitim almalarına yardımcı olduklarını söyledi.

Manisa'da Türk erkeklerle evli yaklaşık 100 Rus gelin olduğunu belirten Kostyukova, "İki dili konuşan çocuklara nasıl yardım edebiliriz, zorlukları nelerdir, aynı anda iki dili konuşması için neler yapılması gerekiyor, anne babaya ne gibi görevler düşüyor, toplantımızın amacı budur" dedi.

- Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlik

Kostyukova, "iki ülke arasında yaşanan gerginliğe" ilişkin de "Maalesef çok kötü bir durum. Rusya'daki ailemiz bizi çok merak ediyor. 'Bu nasıl olacak' diye endişeleniyorlar" şeklinde konuştu. 

Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Kostyukova, şunları kaydetti:

"Bizler Türkleri sevmemiş ya da bu ülkeye karşı olsaydık, burada olmazdık. Türkiye'nin kültürüne ve dinine sonsuz saygı duyuyoruz. Rusya ve Türkiye arasındaki anlaşmazlığın olmamasını istiyoruz. Ümit ediyoruz ki en yakın zamanda bu durum düzelecektir. Biz Türkiye'de yaşamaktan çok memnunuz. Kimse bize 'Sen Rus'sun, şöylesin' gibi bir şey demedi. Böyle bir şey yaşamadık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.