Manisa

"Soma mektupları" madenci ailelerine dağıtıldı

15:52 15 Aralık 2015
"Soma mektupları" madenci ailelerine dağıtıldı

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin yakınlarının yazdığı mektuplardan oluşan, Türkiye Barolar Birliğince bastırılan kitaplar, 8'i tutuklu 46 sanığın yargılandığı davayı takip eden işçilerin ailelerine verildi

Soma'daki maden faciası davasını takip eden madencilerin ailelerine, Türkiye Barolar Birliğince (TBB) bastırılan, faciada yakınlarını kaybedenlerin yazdığı mektuplardan oluşan "Soma Yeryüzünden Mektuplar" kitabı dağıtıldı.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde 8'i tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü duruşma salonunun girişinde kitapları basına tanıttı.

Arslan, TBB'nin bastırdığı kitaplardan ikisinin mahkemeye delil olarak sunulduğunu söyledi.

"Soma Yeryüzünden Mektuplar" kitabının 18 madenci ailesinin yazdığı mektuplardan oluştuğu bilgisini veren Arslan, "Kitapta yer alan mektuplarda ölen madencilerin ailelerinin, çocuklarının ve yakınlarının yazdıkları, olaydan sonra yaşadıkları sıkıntılar var. Bunu bu şekilde kitap haline getirerek, bu olayın hem kamuoyuna taşınması hem de acıların paylaşılması anlamında katkı sağlamak istedik" diye konuştu.

Kitabın Soma'daki facianın büyüklüğünü ortaya koymak gibi bir amacı da bulunduğuna dikkati çeken Arslan, ilk etapta 500 adet bastırılan kitabın barolar aracılığıyla Türkiye'ye dağıtılacağını ve gelirinin madenci ailelerine aktarılacağını anlattı.

Tanıtımın ardından kitaplar, madenci ailelerine dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.