Manisa

24 saatte yazılım hazırladılar

14:55 27 Aralık 2015
24 saatte yazılım hazırladılar

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği öğrencileri, eğitmenleri gözetiminde proje kapsamında 24 saatte yazılım hazırladılar

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği öğrencileri, belirlenen projeler kapsamında 24 saat aralıksız çalışarak yazılım hazırladı.

Fakülte öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Deniz Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yazılım alanında eğitim verdikleri öğrencilerin mesleki olarak karşılaşabilecekleri ani durumlara hazırlıklı olabilmeleri adına "tatbikat" niteliğinde bir uygulama gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

Gruplara böldükleri öğrencilerden farklı projelere ilişkin yazılım hazırlamalarını istediklerini ve 24 saat süre verdiklerini bildiren Kılınç, şu bilgileri paylaştı:

"Amacımız takım çalışmasını geliştirmek, mesleklerinde karşılaşabilecekleri durumlara ilişkin hazırlıklı olmalarını, çözüm üretmelerini sağlamaktı. 24 saat içerisinde bir projeyi geliştirmek çok zor ama karşılaşacakları ortamları burada yaşamasını sağlamaktı. Bu uygulama, bildiğimiz kadarıyla üniversitelerde ilk kez yapıldı."

Öğrencilerin verilen projeler doğrultusunda 24 saat aralıksız çalışarak yazılım hazırladıklarını kaydeden Kılınç, çalışmanın çok yararlı geçtiğini ifade etti. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.