Manisa

Manisa'dan kısa kısa

16:06 30 Aralık 2015
Manisa'dan kısa kısa

Zabıta ekipleri ekmek fırınlarını denetlendi

 Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren ekmek fırınlarını denetledi. 

Kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere cezai işlemlerin uygulandığı denetimlere ilişkin bilgi veren Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, amaçlarının vatandaşların daha sağlıklı ürünlerden faydalanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Şişmanlar, "Ekiplerimizin sabaha karşı fırınlara yaptığı denetlemelerde işletmelerin iş elbisesi, paso bezi, fiyat listesi, unların altında palet olup olmadığı gibi koşulların kontrolünü yaptı. Denetimlerde 16 tespit tutanağı tutuldu, 1 işletmeye de Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulaması gerçekleştirildi. Fırınlarımızın daha sağlıklı koşullarda üretim yapmalarını sağlamak için periyodik denetimlerimiz sürecek" dedi.

- İşaret dili kursiyerlerinin tiyatrosu 

Kula Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Kursu'na devam eden kursiyerlerin oynadığı "Sessiz Çığlık" tiyatro oyunu Kula Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda sahnelendi.

İşitme engelli bireylerin sıkıntılarını anlatan tiyatro gösterisi izleyenlerce beğenildi. 

Gösterisi sonrasında kursiyer öğrenciler işaret diliyle konser verdi.

Kula Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Öğretmeni Cemile Demirelli, kursa 3 öğrenci ile başladıklarını şu anda ise 54 kursiyere eğitim verdiklerini belirtti.

- Türk Kızılay'ından tekerlekli sandalye

Türk Kızılayı yaşlılara destek projesi kapsamında Kula'da yaşayan 91 yaşındaki engelli Keziban Kahraman’a tekerlekli sandalye hediye edildi.

Türk Kızılayı Kula Şube Başkanı Mustafa Sepet, proje kapsamında kendilerine gönderilen tekerlekli sandalyeyi, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı uzun süredir yatalak olarak tedavi gören Keziban Kahraman’a verilmek üzere kızına teslim etti.

Kurum olarak yaşlı ve engellilerin yanında olduklarını anımsatan Sepet, desteklerin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

- Sarıgöl belediyesi yeni basın birimi kurdu

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Sarıgöl Belediyesi Mimar Sinan Parkındaki kafeteryadaki buluşmada Başkan Selçuk, belediyenin çalışma alanının büyüdüğüne işaret ederek, bünyelerinde yeni basın birimi kurduklarını söyledi.

Selçuk, "Sarıgöl Belediyesinin çalışma alanları oldukça genişledi. Bu nedenle çalışmalarımızı halkımızı duyurmakta bir takım zorluklar oluyordu. Basın birimine deneyimli arkadaşlar alarak, basın mensuplarımıza anında çalışmalarımız gönderilecek. Böylece ilçemizin adı daha geniş kitlelere ulaşacak" diye konuştu. 

Sarıgöl’ün daha güzel olması ve daha iyi hizmet vermek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Selçuk, hizmetlerin halka duyurulması konusunda basın mensuplarından destek istedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.