Manisa

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım:

15:30 11 Ocak 2016
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım:

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, geçen yıl 35 bin hükümlü ve tutuklunun iş yurtlarında sigortalı çalıştığını belirtti.

Yıldırım, Manisa Adliye Sarayı'nda faaliyet gösterecek E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Satış Mağazası'nın açılış törenine katıldı.

Ceza infaz sisteminde son yıllarda önemli değişimler yaşandığına işaret eden Yıldırım, hükümlülerin ıslahı konusunda iş yurtlarının önemini vurguladı.

Manisa'da 45'incisi açılan mağazada hükümlü ve tutukluların el emeği ürünlerinin satılacağını ifade eden Yıldırım, "Burada iş yurtları faaliyetlerimizin, iş eğitimlerimizin ürünü olan, bir anlamda da infaz sistemimizin özgüvenini yansıtacak bir mağazamızı açmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

Hükümlü ile tutukluların ceza infaz kurumlarında zamanlarını verimli değerlendirmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl 35 bin hükümlü ve tutuklumuz iş yurtlarında sigortalı olarak çalıştı. İş yurtlarında çalışanlara hem cüzi bir ücret ödeniyor hem sağlık sigortaları yapılıyor hem de giderleri kendilerinden talep edilmiyor. Bu sistem içinde çalışan hükümlü ve tutuklunun aylık kazancının 400 lirayı bulduğunu görüyoruz. Bu bir meslek edinme sistemi. Ceza infaz kurumunda zamanın boşa geçirilmemesi için bir sistem. İş yurtları da burada bir çatı görevi görüyor."

Yıldırım, daha sonra müdürlükleri tarafından suça sürüklenen ve mağdur çocuklarla ilgili oluşturulan "Çocuk Görüşme Odaları"nın açılışını da gerçekleştirdi.

Açılışlara, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.