Manisa

Manisa'dan kısa kısa

17:03 19 Ocak 2016
Manisa'dan kısa kısa

Manisa Kamu Hastaneleri Diyabet İl Koordinatörü Sabriye Özkaya Kafesçiler, Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek Diyabet Okulu'nun 1 Şubat'ta derse başlayacağını belirtti.

Diyabet hastalığının dünyada giderek yaygınlaştığını ve bulaşıcı ve salgın hastalık boyutuna ulaştığını kaydeden Kafesçiler, Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nce ilk Diyabet Okulu'nun Manisa Devlet Hastanesinde başlayacağını söyledi.

Dünyada 415 milyon kişinin diyabet hastası olduğunu belirten Kafesçiler, "Her 6 saniyede bir kişinin diyabetten öldüğünü düşünürsek bu hastalığın önlenmesi, doğru takibi, doğru tedavisi önem taşımaktadır. 1 Şubat itibarıyle ilk diyabet okulumuzun dersi başlayacak. 14 Mart gibi ilk diyabet okulumuzun eğitim süreci sonlanacak. İlk sertifikamızın da 14 Mart Tıp Bayramı'nda verilmesi için planlama yapılacak. Kamu Hastaneleri grubundaki bütün A ve B grubu hastanelerde yapılacak olan bir eğitim çalışması bu. Diğer hastanelerle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

- Kula'da sürü yönetimi kursu

Kula Halk Eğitim Merkezi'nin Salihli İş-Kur ile ortaklaşa başlattığı "Sürü Yönetimi" kursu 11 kursiyerin katılımıyla başladı.

Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Özkan, Narıncalı Pıtrak Mahallesi'nde küçükbaş hayvanlar üzerinde uygulama eğitimi alan kursiyerlerin 15 gün eğitim alacağını ifade etti.

Özkan, "Küçükbaş hayvanlar üzerinde uygulama alan kursiyerlerimiz, Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim Kamil Soyuer tarafından küçükbaş hayvanların yakalanabileceği hastalıklar ve dam sağlığı konusunda bilgilendirildi. Uygulama eğitimi de tamamlandıktan sonra kursiyerlerimiz sınava girecekler ve sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlerimize başarı belgeleri verilecek" diye konuştu.

-Sarıgöl'de 2. Geleneksel Damızlık Saya Güvercini Festivali

Sarıgöl 2. Geleneksel Damızlık Saya Güvercin Festivali, belediye düğün salonunda 350 türden damızlık Saya güvercinin katılımı ile yapıldı.

Sarıgöl Damızlık Güvercin Yetiştiriciliği ve Sevenler Derneği Başkanı Mehmet Kaya, etkinlikte yüzlerce güvercin severin bir araya geldiğini, güvercin sevgisinin gelecek kuşaklara ulaşmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaya, dereceye giren güvercinlerin sahiplerine ve emeği geçen hayırseverlere plaket takdim etti.

- Başarılı sporculara altın

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Türkiye Tekvando Şampiyonası Manisa il seçmelerinde derece alan sporcuları altın ile ödüllendirdi.
Demirci Belediyespor Tekvando Kulüp Binası'nda düzenlenen ve 57 sporcunun katıldığı etkinliğe Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, kulüp başkanı Mehmet Coşar, antrenörler, sporcuları ve aileleri katıldı.

Selçuk, Manisa il seçmelerinde 1 altın, 5 gümüş, 2 bronz madalya alan 8 sporcuya altın hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.