Manisa

Otobüs yolcuları kitap okuyacak

17:15 20 Ocak 2016 1 Yorum Var
Otobüs yolcuları kitap okuyacak

Manisa'nın Salihli ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu ile bir yolcu taşıma firmasının hayata geçirdiği Kitaplı Koltuk Projesi (KİTABÜS) kapsamında ayda 15 bin yolcunun kitap okuması hedefleniyor.

Salihli'de özellikle şehirlerarası yolculuklarda seyahat eden kişileri kitap okumaya özendirmek için hayata geçirilen KİTABÜS projesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Salihli Otogarı'nda düzenlenen törende konuşan Milli Egemenlik Ortaokulu Müdürü Muhammet Mustafa Demir, değerler eğitimi içeren kitapların projede kullanılacak otobüslerde bütün koltuklara konulacağını, kitapların yolculara seyahatlari boyunca yol arkadaşı olacağını belirtti.

Demir, projenin 2 yıl uygulanacağını kaydetti.

Salihli Güven Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Manav ise projenin ilk etapta Antalya ve İstanbul seferi yapan 5 otobüste hayata geçeceğini, insanlara faydalı olabilecek birşeyler yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Proje sayesinde ayda ortalama 15 bin yolcunun kitapla buluşacağını dile getiren Manava, "Bu çok ciddi bir rakam. Sosyal hayatımızda, günlük hayatımızda ne yazık ki elektronik cihazlara bağlı kalıyoruz. En çok sevindiğimiz nokta bu proje ile insanların okuma alışkanlıklarını pekiştirmiş olacağız" dedi.

Törende, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşçı da hazır bulundu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • huseyin varol 8 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler,  tum  otobus  firmalari  uygulasin  bunu
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.