Manisa

Manisa'da Fahri Kur’an Kursu öğretmenlerinin "kadro" beklentisi

15:06 28 Ocak 2016
Manisa'da Fahri Kur’an Kursu öğretmenlerinin "kadro" beklentisi

Turgutlu ilçesindeki Kur'an kurslarında fahri öğretmenlik yapan kadın eğitimciler, kadroya alınmaları için yetkililere çağrıda bulundu.

Turgutlu Belediyesi Ortapark Saat Kulesi önünde bir araya gelen bir grup Fahri Kur'an Kursu Öğretmeni kadın basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Nesibe Akbulut, kamuda görev almadan önce yeterlilik belgesi yanında KPPS ve mülakatlarda başarılı olduklarını belirtti.

Konum, liyakat ve deneyim konularında da önemli tecrübelere sahip olduklarını kaydeden Akbulut, şunları söyledi:

"Bizler, atanamayan öğretmenler gibi atama bekleyen İlahiyat Fakültesi, ön lisans ve lise mezunlarıyız. Halen fahri statüde yıllardır asgari ücretle Kuran Kursu Öğreticisi olarak hizmet vermekteyiz. Kuran kurslarında din hizmetleri sunma ve toplumu aydınlatma hususlarında kadroluları aratmayacak bilgi, birikim, tecrübe ve beceriye sahip olduğumuz halde kadroya alınmadığımız için gerek ücret ve gerekse sosyal imkanlar bakımından onlarla mukayese edilemeyecek kadar bir farklılık söz konusudur. Bizler biliyoruz ki, Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülke genelindeki acilen 12 bin, ilerleyen zamanda zarfında ise 50 bin kadar kadroya ihtiyacı vardır. 2011 yılından bugüne kadar bu konuda çok yönlü şikayetler ve başvurular yapıldı ama maalesef bir arpa boyu yol alınmadı." diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.