Manisa

Manisa’da "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"

15:25 06 Şubat 2016
Manisa’da "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"

Manisa'da, Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde dernekler müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"nda, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri bir araya geldi.

Vali Bektaş, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Manisa'da İl Dernekler Müdürlüğü'ne kayıtlı olarak faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarıyla "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"nda bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirtti.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde vakıfların bulunduğunu ve bugünkü belediyelerin hizmetlerini gönüllü yürüttüklerini aktaran Vali Bektaş, vakıflarda ana fikrin "kimseden bir şey almadan öz varlığını kamuya aktarmak, karşılığını Allah’tan beklemek" olduğunu söyledi. Derneklerin aslının vakıf olduğunu, almaya değil vermeye odaklı bir anlayışın bulunması gerektiğini dile getiren Vali Bektaş, "Bizde dernekleşme süreci biraz problemli doğdu. Bizde almaya odaklı, sevap duygusu da yok, ortaya bir curcuna çıkıyor. Biz vakıf mantığıyla giderek Avrupa’dan aldığımız bilgileri birleştirmeye başladık. İHH gibi alıcı olmayan, verici olan pozisyonda olan STK’lar var. STK bizim anlayışımızda kendi özünden topluma bir şey vermeye odaklı olmalıdır" ifadesini kullandı

Gelişmiş ülkelerde ulaşılan, Türkiye'de de ulaşması gerekten noktanın "proje üretmek" olduğunu vurgulayan Vali Bektaş, "Oturacağız problemler üzerine proje hazırlayacağız, avantajlarını ve dezavantajlarını dökeceğiz. Türkiye’nin eski sağcı, solcu kavramlarından uzaklaşıp, kavramların ifade ettiği anlamlarla yolumuza devam etmeliyiz" diye konuştu.

Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ural Sevener de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.