Manisa

Yurtta kış

18:55 06 Şubat 2016
Yurtta kış

Bayındır ilçesinde dün geceden bu yana etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

İlçede dün geceden itibaren etkisini sürdüren ve saatteki hızı 30 kilometreyi aşan fırtına, Cumhuriyet Meydanındaki bir iş yerinin çatısını uçurdu. Park halindeki iki aracın üzerine devrilen çatı, araçlarda maddi hasar meydana getirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak, olumsuz olaylara karşı vatandaşları uyardı.

Fırtına nedeniyle, seranın üzerine devrilen ağaç maddi hasara sebep olurken, fırtınanın etkisiyle bir çok sera da zarar gördü.

Yetkililer, fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesinin yanı sıra buzlanma konusunda vatandaşların dikkatli olması yönünde uyardı.

- Manisa

Turgutlu ilçesinde başlayan kar, yüksek kesimlerde zemini kapladı.

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte Çaldağı, Çatma Dağı ve Ovacık yaylasında kara dönüşen yağış, yüksek kesimlerde etkili oldu. Buralara ulaşım sağlanan yollarda da buzlanma olduğu görüldü.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçenin yüksek kesimlerinde karın etkili olduğunu, gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, yüksek kesimlerde kalınlığı 10 santimetreye ulaşan karın eğitim ve ulaşımı etkilemeyeceğini söyledi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını dile getirerek, "Buzlanma nedeniyle oluşacak olumsuzluklarda hem ulaşıma hem de eğitime müdahalede bulunacağız" dedi.

- Aydın

Kuşadası ilçesinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Hızı saatte 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, balıkçı tekneleri barınakta mahsur kaldı. Yat limanı girişine trol ve gırgır teknelerinin yanı sıra fırtınadan kaçarak sığınan bir gezi teknesi, fırtınanın etkisiyle yan yattı.

Fırtına bazı ağaçların gövdesinden kırılmasına sebep olurken, birçok evin çatısından kopan kiremit ve uçan eşyalar park halindeki araçlara zarar verdi.

Meteoroloji yetkilileri, dün gece başlayan fırtınanın yarın akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini, hızının giderek yavaşlayacağını ve etkisini kaybedeceğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.