Manisa

Manisa'da "Okul Üzümü Akıl Üzümü" projesi için kampanya

15:30 10 Şubat 2016
Manisa'da "Okul Üzümü Akıl Üzümü" projesi için kampanya

Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, okullarda öğrencilere kuru üzüm dağıtımını içeren ve geçen yıl pilot il olarak Manisa'da uygulanan "Okul Üzümü, Akıl Üzümü Projesi"nin bu eğitim döneminde de devamı için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Aktürk, Salihli Ticaret Odası'nda düzenlediği toplantıda, çekirdeksiz kuru üzümün Manisa'nın önemli gelir kaynakları arasında yer aldığını belirtti.

Sezon başında 6 lira olan kuru üzüm fiyatının 4,5 liraya kadar gerilediğini ifade eden Aktürk, üretimin yüzde 90'a yakınının ihraç edildiğini dile getirdi. Aktürk, şöyle devam etti:

"Rusya ile yaşanan krizin ardından ihracatta sıkıntı yaşanacağı görülüyor. Geçtiğimiz yıl Salihli Ziraat Odası ve Tariş Salihli Müdürlüğünün girişimiyle Manisa'da 'Okul Üzümü Akıl Üzümü Projesi' kapsamında okullarda öğrencilere kuru üzüm dağıtımı gerçekleştirmiştik. Pilot bölge olarak belirlenen Manisa'da geçtiğimiz eğitim döneminde uygulanan projenin devam etmesini istiyoruz. Bu konuda bölge milletvekillerimizden de destek bekliyoruz."

Aktürk, projenin devamı için imza kampanyası başlattıklarını ve toplanan imzaları bölge milletvekilleri aracılığıyla ilgili yerlere ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Salihli Tariş Müdürü Halil Çöygün de kuru üzümün vitamin deposu olduğunu vurgulayarak sağlık bir nesil için okullarda dağıtımına devam edilmesini istediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.