Manisa

Manisa’ya kardeş şehir teklifi ile geldiler

13:51 12 Şubat 2016
Manisa’ya kardeş şehir teklifi ile geldiler

Kiss, "İki ülke arasında eski zamana dayanan dostluk ilişkileri kapsamında Türkiye’yi gezerken güzel dostlarla karşılaşıyorum. İki ülkenin arasındaki siyasi ilişkiler çok iyi, bu konuda hiç sorun yok, bunun için mutluyuz. Görevimiz iyi olan ve eskiye dayanan ilişkiyi ticaret alanında da uygulamamız" diye konuştu.

Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ile İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Kiss, Macaristan’ın Gyöngyös şehri ile kardeş şehir olma teklifini sundu.

Ankara’dan Türkiye’nin batısına gelmekten mutlu olduğunu belirten Büyükelçi Gabor Kiss, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültür ilişkilerinin geliştirilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Ziyaretinin bir diğer sebebinin ise Macaristan’ın Gyöngyös şehri Manisa'nın kardeş şehir olması için girişim başlatmak olduğunu açıklayan Kiss, "Biliyoruz ki bu büyükşehir belediyesi kararıyla gerçekleşecek ama bu konuda sizin de desteğinizi istiyoruz. Gyöngyös, Kuzey Macaristan’ın güzel bir şehri. Budapeşte’ye yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta. Otoban ile ulaşım sağlanıyor. Manisa gibi dağlarla çevrili bir tarım şehri” diye konuştu.
Vali Bektaş ise kardeş şehir diyaloğunun başlatılmış olmasının bir şans olduğunu belirterek, "Özellikle sanayi ve tarım konusunda somut çıktılara ulaşabilirsek bizim için mutluluk olur. Bu konuda bize görev düşerse yardımcı oluruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.