Manisa

Gurbetçilerden Turgutlu'daki engellilere destek

16:03 12 Şubat 2016
Gurbetçilerden Turgutlu'daki engellilere destek

Almanya’daki Türk dernekleri ve sivil toplum kuruluşları, Turgutlu’daki engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere bir tır dolusu tekerlekli sandalye, akülü sandalye ve sağlık gereçleri gönderdi.

Engelli vatandaşların ve engelli derneklerinin hazır bulunduğu tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçedeki engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere Almanya’dan 130 adet tekerlekli sandalye, 15 adet akülü sandalye, 60 adet yürüme yardımcısı, 40 adet tuvalet sandalyesi, 100 adet kol değneği, 5 adet banyo sandalyesi, 1 adet ayakta tutma yardımcısı, 8 adet engelli yatağı ve 2 karton engelli sandalyeleri için yedek parçadan oluşan malzemelerin Turgutlu’daki engellilere ulaştığını açıkladı.

Şirin, "Engelli derneklerimiz ve eğitim merkezlerimizle el ele verdik, onları anlayarak ve dinleyerek aynı dili konuşur hale geldik. Turgutlu’dan Almanya’ya da tüm hemşerilerimiz adına gönülden bir selam gönderiyorum" diye konuştu.

Almanya’daki Türk Dernekleri ve sivil toplum kuruluşları adına törene katılan Dursun Karabel ise sosyal sorumluluk projesi dahilinde Turgutlu'daki engelli vatandaşlara bu malzemeleri ulaştırdıkları için mutlu olduklarını belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.