Manisa

Alaşehir'de muhtarın darp edildiği iddiası

18:22 28 Şubat 2016
Alaşehir'de muhtarın darp edildiği iddiası

Alaşehir ilçesinde, Horzumalayaka doğal kaynak sularının kullanım hakkını alan firmanın çalışanlarının mahalle muhtarını darp ettiğini öne süren mahalle halkı eylem yaptı.

İki firma çalışanınca dün mahallede yürüdüğü sırada darp edildiğini savunan Horzumalayaka Mahallesi Muhtarı Erol Adıgüzel'e destek vermek isteyen bir grup mahalleli, başlarına sargı bezi sararak "hepimiz muhtarız" şeklinde slogan attı.

Adıgüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede susuzluk sorunu olduğunu, bu nedenle büyük önem taşıyan doğal kaynak suların kullanımını kimseye devretmeyeceklerini söyledi.

Kaynak sularını vermemek için uzun yıllardır mücadele ettiklerini ifade eden Adıgüzel, "Bu mücadelemizde birçok mahalleli tehdit edildi. Son olarak da bana fiili bir saldırıda bulunuldu. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Davalar devam ediyor. Yaylamıza, ovamıza, suyumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz. İlgili firma 21 doğal kaynak suyunun bulunduğu 22 bin 300 hektar alanda ruhsat almış. Bu kaynaklar bizim gerek tarımsal, gerek içme suyu gerekse hayvanlar için can damarımızdır" diye konuştu.

Mahalleli, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.