Manisa

Küçük Sadan'ın yüzü Türkiye'de güldü

11:25 30 Mart 2016
Küçük Sadan'ın yüzü Türkiye'de güldü

FERDİ UZUN - Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in saldırılarında yaşadığı evine isabet eden bomba nedeniyle bir ayağını kaybetme tehlikesi bulunan 5 yaşındaki kız çocuğu, Manisa'da geçirdiği operasyonla yeniden yürümeye başladı.

Irak'ın Selahaddin şehrinde yaşayan ve elektrikli ürünlerin tamirini yapan Nabil Kadir İsmail, eşi ve 5 çocuğunun hayatı, evlerine isabet eden bombayla adeta "altüst" oldu.

Terör örgütü DAEŞ'in bombalı saldırısı sonucu yıkılan evden yaralı olarak kurtarılan Sadan, ülkesinde tedavi olanağı bulamadığı için tek ayağını kullanma yetisini yitirdi. İsmail ailesi, Birleşmiş Milletler'e yaptığı mültecilik başvurusunun ardından Manisa'nın Şehzadeler ilçesine yerleştirildi.

Aileye yardım malzemeleri getiren İHH İnsani Yardım Vakfı görevlisi Nurhan Çakıcı'nın sakatlığını fark ettiği çocuk, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde geçirdiği operasyonla 2 yıl sonra yeniden yürümeye başladı.

- "Türk doktorlar olmasaydı çocuğumun bir ayağını kaybedecektik"

Bacağına platin takılan kızının yeniden yürüyebilmesine sevinen anne Şükriye Manea, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dualarının kabul olduğunu söyledi.

Çocuğunu yürürken görünce yeniden dünyaya gelmiş gibi sevindiğini anlatan Manea, "Allah Türkiye’den razı olsun. Doktorlara çok teşekkür ediyorum. Bize sahip çıkılmasaydı, Türk doktorları olmasaydı çocuğumun bir ayağını kaybedecektik. Allah, yardım eden herkesten razı olsun." dedi.

- "Biz Irak'ta uyku nedir bilmezdik"

Baba Nabil Kadir İsmail ise mültecilere kucak açması ve Müslüman bir ülke olması nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini belirterek, son 1 yıldır da kızının tedavisiyle uğraştıklarını anlattı.

İsmail, şöyle konuştu:

“Çocuğumun saldırıdan sonra ayağında sorun olduğunu anladık ama 'nasıl olsa geçer' dedik. Sonra yürüyememeye başladı. Oradaki karışıklıktan dolayı hastaneye de gidemedik. Sonra Türkiye’ye geldik. Türk doktorları çocuğuma baktı ve onu iyi ettiler. Bize çok yardımcı oldular. Çok mutluyum.

Türk milleti o kadar merhametli ki şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim, bizim kendi insanımızdan bile daha merhametli. Biz huzuru burada bulduk. Irak'ta uyku nedir bilmezdik. Güven ülkesine geldiğimizi hissettik. Artık yastığa başımızı rahatça koyuyoruz."

Manisa'da İHH İnsani Yardım Vakfı görevlisi olan Nurhan Çakıcı ise yardım ulaştırmak için gittikleri evde yerde sürünen çocuğun neden yürüyemediğini sorduğunda anlatılan hikayenin kendisini çok etkilediğini ve hemen harekete geçtiklerini ifade etti.

Çakıcı, "Aile, çocuklarının ayaklarının kesilmesi korkusunu taşıyordu. Çünkü çocuk yaklaşık 2 yıl bu şekilde yaşamış. Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine götürdük. Uzun bir tedavi sonucunda çocuğun bacağına platin takıldı. Çocuğumuz çok mutlu. O mutlu olunca, biz de çok mutlu olduk." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.