Manisa

Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Uysal:

10:27 01 Nisan 2016
Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Uysal:

Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, üreticinin fiyat düşüşünden meydana gelen mağduriyetini gidermek amacıyla 1,15 liradan çiğ süt alımına başladıklarını söyledi.

Uysal, üreticilerden toplanan sütün, Et ve Süt Kurumu'na (ESK) sevki için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, son günlerdeki fiyat düşüşünden dolayı üreticinin mağdur olduğunu belirterek ilçede günlük 150 ton süt üretiminin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Birlik olarak üreticiden günlük 40 ile 60 ton arasında süt alımı yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Uysal, "Son aylarda süt fiyatlarında meydana gelen fiyat düşüşlerinden dolayı üreticilerimiz mağdur duruma düştü. Birlik olarak üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için nisan ayı itibariyle 1,15 liradan çiğ süt alımlarına başladık" dedi.

Üreticiden alınan sütün, süt tozu üretimi için ESK'ya gönderileceğini belirterek, "Ulusal Süt Konseyinin belirlemiş olduğu piyasa fiyatlarının 1,15 liranın üzerine çıkıncaya kadar birlik olarak süt alımlarına devam edeceğiz" dedi.

Törene Kula Kaymakamı Murat Güven, İlçe Tarım Müdürü Bilgin Sarısu ile süt üreticileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.