Manisa

GÜNCELLEME 3 - Soma'da gazdan etkilenen işçiler hastaneye kaldırıldı

15:50 26 Nisan 2016
GÜNCELLEME 3 - Soma'da gazdan etkilenen işçiler hastaneye kaldırıldı

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan işçilerin sayısının 9'a çıktığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Eynez bölgesindeki özel bir işletmeye ait maden ocağında, ilk belirlemelere göre temiz hava basan kompresörün arızalanması üzerine ocakta biriken gazdan etkilenen 6 işçi rahatsızlandı. Diğer çalışanların yardımıyla ocaktan çıkarılan işçiler, ambulanslarla Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- "3 işçi daha hastaneye kaldırıldı"

Olayın meydana geldiği ocakta incelemelerde bulunan ve ocak yetkililerinden bilgi alan Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, gazdan etkilenen 6 işçiden sonra değişik şikayetlerle 3 işçinin daha hastaneye getirildiği belirtti.

Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 işçinin karbonmonoksit gazından etkilendiği bilgisi üzerine olay yerine gittiklerini daha sonra da hastaneye geldiklerini belirterek "Önce hastaneye 6 kişi daha sonra değişik şikayetlerle 3 kişi daha getirildi. 3 arkadaş hastaneye kontrol anlamında getirildi." dedi.

İşçileri ziyaret ettiğini ve hastane başhekiminden sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldığını kaydeden Altıntaş, "Firma yetkililerinden bilgi aldık ve otomasyon sistemindeki bir arıza nedeniyle böyle bir karbonmonoksitten etkilenme durumu olduğunu gördük ve orada ilk aşamada 6 tane işçimiz devlet hastanemize geldi. Burada gayet güzel bir şekilde bakıldı. Hayati bir tehlike yoktu. Bu olay nedeniyle hastanede bulunan bütün arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Sağlıklarının gayet iyi olduğunu gördük. İlk önce hastaneye 6 kişi daha sonra değişik şikayetlerle 3 kişi daha getirildi. 3 arkadaş hastaneye kontrol anlamında getirildi. Sağlıkları gayet yerinde.'' dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Manisa İl AFAD Müdürü Bekir Şen, AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk da işçileri ziyaret etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.