Manisa

Manisa Kadın Kooperatifi elişi ürünleri Amerika’da satışa sunulacak

16:55 04 Mayıs 2016
Manisa Kadın Kooperatifi elişi ürünleri Amerika’da satışa sunulacak

Manisa Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik, kooperatif üyelerinin yaptığı keçe ürünlerini satılmak üzere Amerikaya gönderdiklerini kaydetti.

Kooperatif binasında gazetecilere açıklama yapan Beşirik, kooperatifin toplam 72 üyesi olduğunu, üyelerden yarısının aktif olarak görev yaptığını söyledi.

Kula, Soma ve Demirci’de son kalan ustalar tarafından üretilen tabaka halindeki doğal keçelerin üyeleri tarafından yuvarlak, kare, kaftan ve benzeri şekillerde işlenerek satışa hazır hale getirildiğini söyleyen Beşirik, "Biz sürekli kendimizi yenileyerek modellerimizi çoğalttık. Modellerimiz üzerinde lale, üzüm, orta Asya’dan gelen kültürümüz işledik. Üzerinde bulunan deniz kabukları bereketi simgeliyor, ayna kişinin bakışını yansıtıyor. Yöresel ürünleri bunları dökmek, Anadolu’nun özelliklerini keçeye işliyoruz" dedi.

Ürettikleri ürünleri Kooperatif binasında satışa sunduklarını belirten Beşirik, üyelerden birisinin arkadaşının Amerika'da işyeri açacağını ve üretilen ürünlerin orada satışa sunulacağını belirtti.

Yaklaşık bir ay önce ürünlerin numunelerini gönderdiklerini ifade eden Beşirik, "Amerika’da bir üyemizin arkadaşı dükkan açıyor. Orada hediyelik eşya ürünlerini satmak için talepte bulundu. Biz de üyemiz aracılığı ile numunelerimizi gönderdik. Toptan fiyatlarımızı verdik, onların belirlediği ürünleri hazırlamaya başladık. Üye kadınlarımız yeni modeller üzerinde kenarlarını nakışlanmaya başladılar. Henüz sipariş gelmedi ancak ellerimizdeki modelleri stoklarımızda hazır tutmak için üretim çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Beşirik, ürünlerin 25 ile 45 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.