Manisa

Manisa'da doktora saldırı protesto edildi

17:05 18 Mayıs 2016
Manisa'da doktora saldırı protesto edildi

Salihli Devlet Hastanesinde görevli Uzman Doktor Nilüfer Yıldırım’ın hasta yakınları tarafından saldırıya uğraması, Sağlık-Sen üyelerince protesto edildi.

Salihli Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapan Memur- Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen İl Başkanı Mustafa İrgat, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle hizmet verdiğini ancak sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldıklarını söyledi.

Salihli Devlet Hastanesi Acil servisine gece ateşlenen çocuğunu getiren bir hasta yakınının olay çıkardığını belirten İrgat, "Başka bir hasta için konsültasyona gelen nöroloji uzmanı doktorumuz Nilüfer Yıldırım’a acil servis içerisinde hasta yakını, 'Niye çocuğuma bakmıyorsunuz?' diye bağırarak elindeki telefonu fırlatmış ve hekimimizin 5 gün iş görmezlik raporu almasına sebebiyet vermiştir." dedi.

Söz konusu kişilerin, sağlık çalışanlarına hakaret ve tehdit içeren sözler de söylediğini aktaran İrgat, şunları kaydetti:

"Olay sonrası ilgilerce hemen beyaz kod çağrısı verilmiş ve gerekli prosedür uygulanmıştır. Şiddet uygulayan ya da şiddet uygulamaya meyilli kişilere, bireysel veya toplumsal tepkiler de şiddetin önlenmesinde önemli bir adım olacaktır. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması, hizmet kalitesinin artmasına büyük ölçüde katkı sunacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.