Manisa

Manisa'dan kısa kısa

21:31 18 Mayıs 2016
Manisa'dan kısa kısa

Manisa İl Sağlık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan akılcı ilaç kullanımı çalışmasına destek verenlere teşekkür plaketi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen törende gazetecilere açıklamalarda bulunan Manisa Sağlık Müdürü Metin Kaplan, ilaç kullanımının önemli bir sorun haline geldiğini belirterek "Özellikle antibiyotik kullanımında ciddi sıkıntılarımız var. Son 10 yıldır ciddi bir antibiyotik etken maddesi bulamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Bu etken maddeye karşı da bir direnç var. Poliklinik hastalarında dirençli hastalarımız var. Bunlar bizi ciddi enfeksiyonlarda yoğun bakımlarda çok zorluyorlar." diye konuştu.

Kaplan, Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ilçede bulunan 37 orta öğretim okulunda eğitim gören yaklaşık 3 bin öğrenciye akılcı ilaç kullanımıyla ilgili seminerler verildiğini kaydetti.

29. Bölge Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Devrim Bali, Akhisar Temsilcisi Eczacı Duygu Elmas Mutlu, Eczacı Mehmet Şahin ve Hemşire Filiz Dağlı'ya "Akılcı İlaç Kullanımı 2015" çalışmalarına verdikleri destek dolayısıyla teşekkür plaketi verildi.

- Kula'da kodlama atölyesi açıldı

Kula'da "Kodla(Ma)nisa" projesi kapsamında kodlama atölyesi açıldı.

Kula Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan açılış töreninde konuşan Vali Erdoğan Bektaş, atölyelerin çocuklar üzerinde olumlu etki yaratacağını belirterek "Atölyemizin amacı öğrencilere küçük yaşlarda bilgisayardaki kodlama sistemlerini öğretmek ve geleceğin bilgisayar programcılarını yetiştirmek. Bu atölyede bilgisayar dehaları yetişecek.'' dedi.

- Salihli'de Gençlik Haftası etkinlikleri

Salihli ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası kapsamında yüzme yarışması düzenlendi.

Gençlik Haftası'nda 7 branşta yarışma gerçekleştirileceğini söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz, "Gerçekleştirdiğimiz yüzme yarışmasına 10’u bayan 80’i erkek olmak üzere 90 sporcumuz katıldı. Salihli Yüzme İhtisas Spor Kulübü işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz etkinlik kapsamında gençlerimiz öğrenci kartını göstermeleri durumunda, havuzdan da ücretsiz yararlanacaklar" diye konuştu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere madalya ve sertifikaları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.