Manisa

Manisa'dan kısa kısa

14:26 23 Mayıs 2016
Manisa'dan kısa kısa

Manisa'daki kırsal turizmi geliştirme çalışmaları kapsamında ilk köy pazarı, Salihli ilçesine bağlı Kemer Mahallesi’nde hizmete açıldı.

İlçe Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kemer Mahallesi’nin Salihli’den daha eski bir yerleşim yeri olduğunu, 1960 yılına kadar her cuma günü pazar yerinin açıldığını söyledi.

Mahallenin ilçeye yaklaşık 30 kilometre mesafede olduğuna işaret eden Kayda, "Geçmişte oldukça hareketli bir ticareti faaliyete sahip olan mahallemizde 1960 yılına kadar pazar kuruluyordu. Ticari faaliyetin yeniden canlanması, kırsal turizmin geliştirilmesi adına 1960 yılından sonra ilk kez mahallemizde ve yine Manisa’da ilk kez köy pazarı adı altında pazar yerimizi hizmete açıyoruz. Bu mahallemiz yıllarca palamut ve susam ticaretiyle ön plandaydı. Artık bundan sonra köy pazarı adı altında üreticilerimiz kendi ürettikleri birbirinden leziz ürünleri burada satabilecek." diye konuştu.

- Kula'da Dünya Süt Günü etkinlikleri

Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, 21 Mayıs Dünya Süt günü etkinlikleri kapsamında resmi kurumları ziyaret ederek, süt dağıttı.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "mükemmel gıda" olarak nitelendirilen sütün, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıdığını söyledi.

İnsanların süt içmeye, süt ürünlerini kullanmaya özendirilmesi açısından Süt Günü ve Süt Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri önemli bulduklarını aktaran Uysal, çalışmalarını bu kapsamda sürdürdüklerini kaydetti.

Kula Kaymakamı Murat Güven ise "Tarım sektörü dünyanın en önemli sektörlerinden birisidir. Süt insan hayatı için su kadar önemlidir. Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak, süt mamullerini tüketmemiz gerekir." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.