Manisa

Ahilik Haftası

14:54 24 Mayıs 2016
Ahilik Haftası

Ahilik Haftası, Şehzadeler ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sundu.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanı ve Yeni Han arasında yürüyüş yaptı.

MESOB Başkanı Geriter, buradaki törende yaptığı konuşmada, günün yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde ahiliğin temel ilkelerinin yattığını ifade etti.

Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik, mesleki örgütlenme gibi kavramları modern topluma aktaran birikimin ahilik kültüründen geldiğini vurgulayan Geriter, "Batı, bu kültürü almış, özümsemiş ve sahiplenmiştir. Biz ise bugün, sanki hiç bu ortamı ve kültürü yaşamamış gibi batı toplumlarını örnek alarak, birçok alanda kendimizi düzeltmeye çalışıyoruz. İşte bu yüzden biz esnaf ve sanatkarlar, Ahilik Haftası'nı çok önemsiyoruz. Bu anlayışı canlı tutmak için bize ait olan bu değerleri daha fazla önemsemek, geliştirerek hayatımıza uygulamak istiyoruz ve buna mecburuz." dedi.

Törende, Yunusemre Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından temsili şed kuşanma töreni yapıldı ve ahilik ödülleri verildi.

Yılın ahisi seçilen Akhisar Demirciler Odası’na kayıtlı Nalbant Ustası 78 yaşındaki Erdoğan Asallı’ya ödül ve plaketini Manisa Valisi Erdoğan Bektaş takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.