Manisa

Manisa'da cinayet davasında karar

15:36 24 Mayıs 2016
Manisa'da cinayet davasında karar

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde geçen yıl Betül Erkenci'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5. duruşmasına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından atanan avukat Şefik Tarhan ile sanık Maşallah Doğan'ın avukatı Muhittin Doğan katıldı.

Mahkeme heyeti, sanık Maşallah Doğan'a, Betül Erkenci'yi kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, annesi Gülay Tok'u yaralama suçundan ise 8 yıl 6 hapis cezası verdiğini açıkladı.

Mahkeme sonrasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklama yapan Semiha Hasgör, sanığın iyi hal indirimi almaması için mücadele ettiklerini belirterek, "Mahkeme iyi hal indirimi yapmadı ve sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve ek olarak 8 yıl ceza verdi. Biz kadınlarımızın yanındayız, platform olarak mücadelemize devam ediyoruz." diye konuştu.

Geçen yıl eylül ayında, Turgutlu ilçesi Acarlar Mahallesi'ndeki bir evde birlikte yaşadığı Gülay Tok'a (46) başka biriyle evleneceğini söylemesi üzerine bıçaklı saldırıda bulunan Maşallah Doğan, araya giren Tok'un kızı Betül Erkenci'yi öldürmüştü. Olayda Gülay Tok da yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.