Manisa

Hayırsever iş adamı Tarık Almış, toprağa verildi

18:38 29 Mayıs 2016
Hayırsever iş adamı Tarık Almış, toprağa verildi

Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde dün gece hayatını kaybeden hayırsever iş adamı Tarık Almış (80), düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehzadeler ilçesi Hatuniye Cami’nde düzenlenen cenaze töreninde, merhum Tarık Almış’ın oğulları Nejat ve Sedat Almış taziyeleri kabul etti.

Düzenlenen törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende, Manisaspor’un altyapısında bulunan minik futbolular formalarıyla cami avlusunda bulundu, tabutun üzerine Manisasporlu futbolcular tarafından imzalanan Barbaros Barut’a ait forma konuldu.

Almış'ın cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Çatal Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

İş hayatına 1971'de Mahmut Şentürk ile ortak olarak atılan, 55 yıldır üzüm, pamuk ve iplik sektörlerinde faaliyet gösteren Almış, spor adamlığı ve hayırseverliğiyle de tanınıyordu. Yardımları nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Almış, 1990'lı yıllarda Manisaspor Başkanlığı yaptı. Manisaspor Tarık Almış Tesisleri olmak üzere birçok eseri hizmete sunan iş adamı, ayrıca Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden Fair Play Ödülü'nü de almıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.