Manisa

Manisa'dan kısa kısa

14:45 30 Mayıs 2016
Manisa'dan kısa kısa

Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde, ürün çeşitliliğini arttırmayı hedefleyen Yunusemre Belediyesi, lavanta ekimi konusunda çiftçilere verdiği eğitimi pratiğe çevirecek.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, gazetecilere yaptığı açıklamada, küçük üreticiler için kar getiren, verimliliği yüksek lavanta bitkisinin Yuntdağı bölgesinde yetiştirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bölgedeki yetiştiricilere bu konuda bir süredir eğitim verildiğini anımsatan Şiyak, haziran ayında Köseler Mahallesi Kapama Meyve Bahçesi yanında lavanta dikim töreni gerçekleştirileceğini söyledi.

Şiyak, Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün ceviz, antep fıstığı ve lavanta ile ilçenin toprak yapısına uygun yeni ürün desenlerini üreticilerin hizmetine sunarak destekte bulunduğunu ifade etti.

- Manisa, tarım ve hayvancılığı değerlendirildi

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan İl Grup Toplantısı'nda ildeki tarımsal sorunlar ve bunların çözüm önerileri masaya yatırılırken, tarımsal yenilikler, çiftçi sorunları ve çözümleri tartışılarak kararlar alındı.

Bölge Grup Toplantısı öncesinde İl Grup Toplantısı, Salihli ilçesinde yapıldı.Toplantıda, ildeki tarımsal sorunlar ve bunların çözüm önerileri masaya yatırılırken, tarımsal yenilikler, çiftçi sorunları ve çözümleri tartışılarak kararlar alındı.

Toplantıda konuşan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "Bu toplantılar sayesinde çiftçilerimize daha iyi hizmet götürülmesi noktasında ne gibi yeniliklere gidilebileceği, buna bağlı olarak hangi plan ve projeleri geliştirmek gerektiğinin görüşmeleri yapılmaktadır. Çalışmalarımızı değerlendirme imkanı bulduğumuz bu toplantılarda, ilçelerimizdeki mevcut durumların analizi, sahadaki problemlerin tespiti ve çözümüne yönelik hedefler oluşturulmaktadır. İl Müdürlüğü olarak tarımda bölgenin lideri olma hedefindeyiz. Bu kapsamda çalışmalarımız her konuda aralıksız devam etmekte, yayım faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürmekteyiz." diye konuştu.

- Kula'ya yapılacak hastane

Manisa'nın Kula ilçesine kazandırılacak yeni hastane için Sağlık Bakanlığına yer tahsisi yapan Kula Belediyesi, hastane alanında kot alma çalışmalarına başladı.

Kula Belediye Başkanı Hasan Tosun, hastanenin Kulalı vatandaşlar için elzem bir konu olduğunu belirterek, yeni hastane inşaatının yakın zamanda tamamlanacağını kaydetti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.