Manisa

Manisa'da "Kodlama Atölyesi" açıldı

19:04 30 Mayıs 2016
Manisa'da "Kodlama Atölyesi" açıldı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Kodlama Atölyesi"nin açılışını yaptı.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan vekili Ali Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri, kursiyerleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Bektaş, Manisa’daki ortaokulların Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi okutulan 5. 6. sınıflarında ve Kodlama Atölyelerinde kodlama eğitimi verildiğini hatırlatarak, projenin diğerleri arasında bir adım öne çıktığını söyledi.

Kodlama işini Türkiye’de yapan küçük grupların olduğunu ve bunların da başarılı olduklarını söyleyen Vali Bektaş, projeyle öğrencilerin; analitik düşünme becerilerinin, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin, inovatif düşüncelerini arttırıp girişimcilik becerilerini gelişmesi ve kod okuryazarlığı bilincinin yayılmasının sağlandığını ifade etti.

Bektaş, "İnternet kafelerde yüksek skorlar yapan gençlere bir şeyler söylemek istiyorum. O kadar başarılıysanız burada atölyelerde görelim sizi. Neler bildiklerini bize gösterin. Bizim 5. sınıf çocuklarımız kadar bilgisiyarın hakkından gelebiliyor musunuz? Görüşelim, onlara meydan okuyorum" diye konuştu.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açıldığı günden bu yana 17 bin 684 kursiyere eğitim verdiğini belirten Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca ise toplam 7 bin 674 kursiyere belge verdiklerini ve halen 201 kursun devam ettiğini söyledi.

Törende "Kodla(Ma)nisa projesi" yazılım kategorisinde ödül alan öğrencilere, Akıl Oyunları Yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Halk Eğitim Merkezi Girişimcilik kursiyerlerinden başarılı olanlara belgeleri ve hediyeleri Vali Bektaş ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Konuşmaların ardından Vali Bektaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binası ile Kodlama Atölyesi’nin açılışı yaptıktan sonra öğrencilerle bir süre sohbet ederek, projeleri hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.