Manisa

Manisa'da Cumhurbaşkanına hakaret davası

13:06 07 Haziran 2016
Manisa'da Cumhurbaşkanına hakaret davası

Manisa'nın Salihli ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan CHP, ÖDP ve HDP'li ilçe yöneticileri ile Eğitim-Sen üyesi bir kişinin de bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına başladı.

Geçen yıl Ankara Garı önündeki terör saldırısında 101 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Salihli'de düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanan 11 sanık, hakim karşısına çıktı.

Salihli 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına Eğitim-Sen üyesi öğretmen, CHP, ÖDP ve HDP'li ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 11 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmayı CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da izledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların verdiği ilk ifadelerin ardından duruşmayı erteledi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, duruşmadan önce Salihli Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, "Bugün burada tüm Türkiye'de olduğu gibi Salihli'de de gençlerimizin 10 Ekim saldırısına gösterdikleri tepkinin yargılandığı bir süreci yaşıyoruz. Biz bu mücadelenin Türkiye'nin neresinde olursa olsun yanındayız." diye konuştu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Karaca ise 101 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından, hükümetin 3 günlük yas ilan ettiğini, sendikalarının da kaybettikleri üyeleri için 2 günlük iş bırakma eylemi kararı aldığını hatırlattı.

Türkiye genelinde 12 ve 13 Ekim'de olayı kınayan eylemlerin gerçekleştirildiğini anlatan Karaca, "Tabii ki o eylemlerde sorumlulara karşı da tepkiler oluşmuştu. Bu olayın sorumluları muhalefet partileri değil, hükümettir. Salihli'de de yapılan buydu. Açıklamalarda tepkiler dile getirildi, sloganlar atıldı. Kişilerin doğrudan kişisel hakları ile ilgili değil, yönetsel durumla ilgili eleştiriler dile getirildi." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.