Manisa

Madenci ağabeyi ve eşi için iftar yemeği

21:54 21 Haziran 2016
Madenci ağabeyi ve eşi için iftar yemeği

Manisa'da madenci eşi Naciye Kaya, Soma ilçesinde geçtiğimiz yıl mayıs ayında 301 madencinin hayatını kaybettiği faciada ölen eşi Mustafa Kaya (42) ve 2007 yılında maden kazasında kaybettiği ağabeyi Veli Varol'un (39) ölüm yıl dönümünde iftar düzenledi.

Madenci eşi Kaya, Nihat Danişment Mahallesi Topçu Sokak'ta bulunan evi önünde iftar verdi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada eşi ve ağabeyini maden kazasında kaybettiğini her ikisi için gündüz mevlit okuttuğunu söyledi.

Eşi ve ağabeyi için hayır yaptığını belirten madenci eşi Kaya, "Aydın'ın Söke ilçesinde 21 Haziran 2007 tarihinde abim Veli Varol'u maden kazasında kaybetmiştim. Ölüm yıl dönümü olan bugün de hem abim hem de eşim için hayrını yapıp, büyük bir iftar yemeği veriyorum. Süreç çok zor geçiyor. Memleketim Mersin'in Mut ilçesi, eşimin mezarı da zaten orada, belki de benim de Soma'da verdiğim son iftar yemeğim olacak." dedi.

- Soma'ya bağlayan tek şey "Soma Davası"

Aslen Mersinli olduğunu ve kendisini Soma'ya bağlayan hiçbir şeyin kalmadığını anlatan Kaya, ceza davası bitene kadar Soma'dan ayrılmayacağını vurguladı.

Kaya, "Beni Soma'ya bağlayan sadece ceza davaları, maddi, manevi tazminat davaları beni ilgilendirmiyor. Adalet yerini bulsun, suçlular cezasını çeksin istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Çünkü 432 çocuk yetim kaldı. Bir daha başka Soma maden kazaları yaşanmasın diye uğraşıyoruz. Davanın bitmesini bekleyeceğim. Dava 10 yıl da sürse, Soma'dayım, burayı terk etmeyeceğim. Bu dava bitmeden buradan gitmeyeceğim. Ölmek var, bu davadan dönmek yok." diye konuştu.

Kaya'nın evi önünde verdiği iftar yemeğine yakınları, mahalle sakinleri ile madenci aileleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.