Manisa

Manisa Bölgesi Sulama Kooperatifler Birliği Genel Kurulu

15:00 24 Haziran 2016
Manisa Bölgesi Sulama Kooperatifler Birliği Genel Kurulu

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği S.S. Manisa Bölgesi Sulama Kooperatifler Birliği, seçimsiz 22. Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurula, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve sulama kooperatifleri birliği üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kooperatif Başkanı Halis Uysal, Manisa’da 108 adet sulama kooperatifi bulunduğunu belirtti.

Bilim adamları tarafından yapılan öngörüde kuraklığın 2050'den 2020'li yıllarına çekildiği bilgisini veren Uysal, örnek olarak da Ege bölgesini gösterdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye’de, ne Suriye ne de Rusya sorunu var. Türkiye’de su sorunu var. Milli Su Konseyi’nin kurulması gerek. 'Su Bakanlığı kurulsun' dedik, kuruldu. Şimdi de konseyin kurulması gerektiğini söylüyoruz. Türkiye’deki suyun yüzde 75’i tarımsal sulamaya harcanıyor. AB ülkelerinde bu rakam daha düşük, bu rakamın basınçlı sulama ve damlama sulama sistemleriyle daha aşağılara çekilmesi gerekmektedir."

Elektrik konusunda tüm üyelere çağrıda bulunan Uysal, yüzde 55’i hibe olarak verilen güneş enerjisi projelerinin olduğunu ve üreticilerin proje üretmelerini istediğini kaydetti.

Uysal, Akhisar'ın Beyoba mahallesindeki hazine yerinde güneş enerjisi sistemi kurulması için yer verilmesi konusunda yardım ilgili makamların kendilerine destek vermelerini beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.