Manisa

Manisalı süpürgeci teknolojiye direniyor

11:10 30 Haziran 2016
Manisalı süpürgeci teknolojiye direniyor

Salihli ilçesinde 20 yıldır el yapımı süpürge üretimi yapan usta Bahtiyar Yurttaş (88), gelişen teknolojiye ve azalan satışlara rağmen süpürge imalatından vazgeçmiyor.

Allahdiyen Mahallesi’nde yaşayan Yurttaş, naylon malzemelerden üretilen el süpürgeleri ve elektrikli süpürgelere inat, halen el yapımı süpürgelerin üretimine devam ettiğini söyledi.

Yaşının ilerlemesi nedeniyle artık günde en fazla 5 adet süpürge yapabildiğini belirten Yurttaş, "Hem bu işi seviyorum, hem de kahvehanede oturup boşa zaman geçirmek istemiyorum." dedi.

Teknolojinin gelişmesi nedeniyle bu işi yapan kimsenin kalmadığını, yeni yetişen usta da olmadığını kaydeden Yurttaş, "Mesleğe başlayalı 20 yıldan fazla oluyor. Eskiden akşam namazına kadar çalışıp süpürge yapıyordum. Ancak artık yaşımın ilerlemiş olmasından dolayı gücüm kalmadı. Günde en fazla 5 süpürge yapabiliyorum. Önceden süpürgeler revaçta olduğu dönemde 28 dönümlük arazime malzeme için ekim yapıyordum. Ancak son yıllarda malzemeyi Ödemiş ilçesinden temin ediyorum." diye konuştu.

Eskiden yaptığı süpürgeleri satmak için çevre ilçelere ve Denizli'ye gittiğini anlatan Yurttaş, süpürgelerin artık talep görmediğini, bu işi yapan pek kimsenin de kalmadığını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.