Manisa

Manisa'dan kısa kısa

15:56 04 Temmuz 2016
Manisa'dan kısa kısa

Ramazan Bayramı arifesinde, vatandaşlar kabristanlara giderek yakınlarının mezarları başında dua etti.

Ramazan Bayramı öncesi mezarlıklar çevresinde çok sayıda çiçek satıcısı sıralanırken, ziyaretçiler yakınlarının kabirlerini sulayıp, dua edip Kur'an okudu.

Geçtiğimiz Şubat ayında Diyarbakır ili Sur ilçesinde yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da vefat eden abisi Vedat Öz'ün Kırtık mezarlığındaki kabrini ziyaret eden Ahmet Öz'de kabir başında kuran okudu, dua etti.

- Demirci'de sakal-ı şerif ziyareti

Manisa'nın Demirci ilçesinde ramazan ayının son gününde Şeyh İlahi Camisi'nde bulunan Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

40 kat beze sarılı olan ve salavatlar ile açılan sakal-ı şerif ziyaretine ilgi yoğundu.

Şeyh İlahi Cami Müezzini Ali Osman Çetin, "Her yıl ramazan ayının son gününde Sakal-ı Şerif'i salavatlar eşliğinde vatandaşlarımızın ziyaretine açıyoruz. Bu yıl çocukların ilgisini gözlemledik" dedi.

- Kula'da bayram tedbirleri

Kula Kaymakamı Murat Güven, Ramazan Bayramı öncesinde ilçe genelinde alınan tedbirler en üst düzeye çıkarıldığını söyledi.

Bayram süresince alışveriş merkezleri, mezarlıklar, pazar yerleri, otogar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerdeki ekip sayılarının arttırıldığını kaydeden Güven, tüm suçları önlemeye yönelik güven timlerinin görev yapacağını söyledi.

Kaymakam Güven, "Vatandaşlarımızın bayram nedeniyle ziyaret ve tatil amacıyla ikametlerinden uzun süre ayrı kalacakları ve birçok iş yerinin de kapalı olacağı düşünülerek evden ve iş yerinden hırsızlık olaylarının önlenmesi için ek tedbirlerimizi aldık. Ayrıca bölgemiz trafik yoğunluğu açısından da büyük bir öneme sahiptir. Bayram boyunca üzücü olaylara sebebiyet verilmemesi için gerekli tedbirlerimizi aldık ve ekiplerimizce uygulamalara da başladık." dedi.

- TOKİ anket çalışması

Manisa’nın Kula ilçesinde yapmayı planladığı TOKİ konutları için başlatılan anket çalışmasına bin 200 başvuru oldu.

Yapılacak konut sayısının başvuruya göre planlanacağını, yoğun talep gelmesi durumunda konutların kura ile hak sahiplerine verileceğini ifade eden Kaymakam Murat Güven, anket çalışmasının inşa edilecek konutların özelliklerinin belirlenmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Yapılacak proje ile Kula'nın konut sıkıntısının ortadan kaldırılacağını kaydeden Kaymakam Güven, "Hedefimiz başvuran herkesi ev sahibi yapmak. Kaymakamlığımızca yapılan anket çalışması sonucunda öne çıkan talepler doğrultusunda TOKİ tarafından, önerilen arsa üzerine konutun tip, metrekare ve satış koşulları ve fiyatları belirlenecek. Gelen talepler doğrultusunda hareket ederek kısa süre içinde 2. etabı da tamamlayıp, inşallah başvuran herkesi ev sahibi yapmak istiyoruz. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.