Manisa

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yüksel:

16:49 14 Temmuz 2016
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yüksel:

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin normalleşme sürecine girmesiyle birlikte üzüm üreticilerinin rahat bir nefes aldığını söyledi.

Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüm üreticisinin bu yıl yaşanan doğal afetler nedeniyle üretim kaybı ve üzümde kalite kaybı yaşadığına dikkati çekti.

Rusya ile yaşanan krizin sona ermesini sevinçle karşıladıklarını ifade eden Yüksel, şunları söyledi:

"Yaş tüketilemeyen üzümler kurutulacaktı. Sezon başında 6 lira olan kuru üzüm şu an 3 liradan satılıyor. Yarıya düşmüş olan fiyatlar üzüm üreticisini zor duruma sokacaktı. Gelirinin yüzde 40’ını üzümden elde eden Salihli için bu durumun ne kadar hayati olduğu ortadadır. Üzüm üreticisinin para kazanamaması demek, esnafa biriken borçlarını ödeyememesi ve yeni harcama yapamaması anlamına gelir. Bu durum da Salihli ve bölge ekonomisini olumsuz yönde etkilerdi. Türkiye’de üretilen çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 90’ı Manisa’dan elde ediliyor. Manisa’nın ilçeleri arasında Alaşehir üzüm yetiştiriciliğinde birinci, Salihlimiz de Alaşehir’den sonra en çok üzüm üretilen ikinci ilçedir. Bu sezon bölgemizde 250 bin ton yaş üzüm üretimi beklenmektedir."

Yüksel, Türkiye’de üretilen çekirdeksiz Sultaniye üzümün yaklaşık yüzde 20’sinin Salihli ilçesinde üretildiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.