Manisa

Manisa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

14:41 16 Temmuz 2016
Manisa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Manisa merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 17'si polis, 6'sı öğretmen toplam 23 şüpheliden 19'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy'un yürüttüğü soruşturma kapsamında Manisa, Aydın, Erzurum, Ankara, Balıkesir, Denizli, Malatya, Van ve Amasya'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 23 şüpheliden 22'si "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

19 şüpheli Ö.G, A.Y, M.M, H.E, C.T, R.K, M.S, C.Y, M.Ş, Ü.Ö, S.K, İ.B, U.D, M.A.D, Ş.U, M.K, M.D, M.V ve M.R.Ş tutuklanırken, R.Ö savcılıktan, Ş.S, N.K ve S.S ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlılar arasında FETÖ/PDY'nin emniyet imamlarının da bulunduğu, bu kişilerin örgütteki üyelere yönelik toplantıları organize ettikleri ileri sürüldü.

Manisa merkezli 5 ilde 17 Mayıs'ta FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün "emniyetten sorumlu imamları" ile bu kişilerle bağlantılı oldukları iddiasıyla aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılanlardan 4'ü daha tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında 27 kişi hakkında daha gözaltı kararı verilmişti. Polis ekipleri, 9 ilde gerçekleştirdikleri operasyonlarda 12 Temmuz'da 13 polis ve 6 öğretmeni, 13 Temmuz'da 2 ve dün de 2 polisi gözaltına almıştı. Adreslerinde bulunamayan 4 polisin yakalanması için çalışma yapılıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.