Manisa

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

22:48 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Manisa ve ilçelerinde meydanlara çıkan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Manisa il merkezinde 52 sivil tolum kuruluşu başkan ve yöneticileri, Manolya Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) Dönem Sözcüsü Mustafa İrğat, milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişiminin milletin feraseti ve devletin, sivil toplum kuruluşlarının, dik duruşu ile püskürtüldüğünü söyledi.

İrğat, "Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir. Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve onların destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kastedenler hesap vermelidir." dedi.

Yapılan basın açıklamasına sığınmacıların da destek verdiği gözlendi.

Vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının bekleyişleri devam ediyor.

- Soma'da vatandaşlar sokaklarda

Soma ilçesinde, vatandaşlar darbe girişimine tepki göstermek için sokaklarda toplandı.

Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Atatürk Caddesi'nden Beşyol kavşağına kadar yürüdü.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk'un yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katıldığı yürüyüş sonrasında basın açıklaması yapıldı.

Ergene, "Ülkemizin geleceğini karartmak için planlanan hain darbe girişimini protoste etmek için bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüze katılan bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından demokrasi şehitleri için Fatiha okundu. Daha sonra İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, meydanda marşlar eşliğinde protestosunu sürdürdü.

- Akhisar'daki protesto

Akhisar ilçesinde de darbe girişimini protesto gösterisi düzenlendi.

Gösteriye Özgür Der temsilciliği ve vatandaşların yanı sıra Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Şenyiğit ile parti yöneticileri katıldı.

Özgür Der Akhisar Temsilcisi Ahmet Düzgün, "Biz bu meydanlara bütün Müslümanlar adına defalarca kez çıkarak dik durmamız gerektiğini ifade ettik. Allah'a hamd olsun ki Türkiye'de dün gece yaşanan darbe girişimi Türkiye Müslümanları tarafından çok onurlu ve şerefli bir mücadele ile püskürtülmüştür. Kaybettiğimiz 100 sivil vatandaşımız, 60 polisimize de Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah şehitlik mertebesine erişirler." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, darbecileri protesto eden dövizler taşıyarak sloganlar atarak darbe girişimini lanetledi.

- Kula

AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, kalkışma hareketinin, milletin dik duruşu ve milli iradeye sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini söyledi.

Palabıyık, "Milletimiz bir kere daha tarihe altın harflerle not düştü. Bu paralel hainlere en güzel cevap halkımız tarafından verilmiştir. Dün gece hem Kula'da hem de bütün Türkiye'de parti ayrımı yapmadan, siyasi görüşü ne olursa olsun hepsini bir kenara bırakarak milli iradeye sahip çıkmaya gelip meydanları dolduran tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan bu gece de meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Bu çapulcu kalkışmada şehit olan tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

- Aydın

Aydın'da çok sayıda vatandaş ve sivil toplum kuruluşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Kent Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyarak dün akşam başlattıkları protestoya bu akşam da devam etti.

İlçelerden gelen binlerce Aydınlı, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Recep Tayyip Erdoğan" lehine sloganlar atarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Yoldan geçen bazı vatandaşlar da araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla kalabalık gruba destek verdi. Tepki gösterilerine Memur Sen Aydın il temsilciliği üyeleri de katılım gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, halkın, bu hain darbe girişimine karşı dimdik ayakta durduğunu belirterek, tepki gösterilerine devam edeceklerini ifade etti.

- Uşak

Uşak kent meydanında bayraklarla toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Türk bayrakları ile akşam saatlerinden itibaren kent meydanında toplanmaya başlayan kalabalık, sloganlar la FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Oluşturulan stantta Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından demokrasi şehitleri için dua edildi.

Gösteriye Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

- Denizli

Denizli'de Delikliçınar Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi.

Sivil toplum kuruluşlarının öncülük ettiği vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları akşam saatlerinde Delikliçınar Meydanı'nda toplandı.

Protesto gösterisinden önce sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için Delikliçınar Yeni Camisinde dua etti.

Vatandaşların meydandaki protestosu sürüyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meydandaki vatandaşlara ikramlarda bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.