Manisa

Karı kocanın orman yangını nöbeti

11:20 19 Ağustos 2016
Karı kocanın orman yangını nöbeti

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki orman işletme müdürlüğünde görev yapan Hüseyin Gencer, bin 300 metre zirvedeki Karadağ yangın gözetleme kulesinde eşiyle yangın nöbeti tutuyor.

Karadağ'ın zirvesine konuşlanan yangın gözetleme kulesinde yaklaşık 30 bin hektarlık orman alanını haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz dürbünle takip eden çift, görülen en ufak dumanda yangın ekiplerini harekete geçiriyorlar.

Hüseyin Gencer, 1995'te Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünde yangın işçisi olarak göreve başladığını ve son 8 yıldır görevine yangın gözetleme kulesinde devam ettiğini, eşinin de yanında olmasının kendisi için bir şans olduğunu anlattı.

Yangın gözetleme kulesinin mutfağı başta olmak üzere tüm yaşam alanlarının evlerindeki konforu aratmayacak düzeyde olduğunu, gözetleme ve haberleşme görevini eşiyle nöbetleşerek yaptıklarını ifade eden Gencer, kızı Sevgi Gencer'in de (18) bazı zamanlar yanlarında kaldığını kaydetti.

- "Önemli bir görevi yerine getiriyorlar"

Akhisar Orman İşletme Şefi Müjde Kaya Alaca ise Karadağ Yangın Gözetleme Kulesi'nin 6 ay boyunca orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında kendileri için çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Alaca, bin 300 metre yükseklikte olmasına rağmen gözetleme kulesinde personelin rahat ve güvenli şekilde görevlerini yapmaları için her türlü konforu düşündüklerini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.