Manisa

Hrant Dink davasını karara bağlayan hakim tutuklandı

23:30 19 Ağustos 2016
Hrant Dink davasını karara bağlayan hakim tutuklandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Manisa'nın Salihli ilçesinde yakalanan ve adliyeye sevk edilen eski İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz, tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve Salihli’de gözaltına alınan Eryılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Akşam saatlerinde Salihli Adliyesine sevk edilen ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Şanlıurfa Adliyesine bağlanılarak ifadesi alınan Eryılmaz, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlamalarından tutuklanarak Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasını karara bağlayan hakim olan Eryılmaz, son olarak HSYK tarafından Şanlıurfa'ya hakim olarak atanmıştı. Eryılmaz hakkında Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Mahkemesi ve Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.