Manisa

Akhisar Belediyespor'dan iyi başlangıç

11:20 22 Ağustos 2016
Akhisar Belediyespor'dan iyi başlangıç

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk maçında deplasmanda Kayserispor'u 2-0 mağlup eden Akhisar Belediyespor, ligdeki 5. sezonuna da puanla başladı.

Spor Toto Süper Lig'de 5. kez mücadele eden Akhisar Belediyespor, ilk haftalardaki yenilgisizliğini sürdürdü.

Sezon açılış müsabakalarında 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Ege temsilcisi, 2012-2013 sezonunda Eskişehirspor'u 1-0, bir sonraki sezon Elazığspor'u 3-1, 2014-2015'te de Balıkesirspor'u 2-1 yenmiş, geçen yıl ise Atiker Konyaspor'la 1-1 berabere kalmıştı.

Yeşil-siyahlı ekip sezon açılış maçlarında son mağlubiyetini TFF 2. Lig'de mücadele ettiği 2008-2009'da Bucaspor karşısında almıştı.

Bu arada, Süper Lig'de şimdiye kadar karşılaştığı takımlardan Kayserispor ve Osmanlıspor karşısında galibiyeti bulunmayan Akhisar Belediyespor, Kayserispor'u mağlup etmeyi başardı.

Öte yandan, Kayseri deplasmanında geçen seneki kadrodan farklı olarak sadece Miguel Lopes'e ilk 11'de şans veren teknik direktör Cihat Arslan, yeni oyuncularından Ömer Bayram'ı da müsabakanın son bölümünde sahaya sürdü.


- Rodallega'dan 20. gol


Ligin ilk haftasında kalesini gole kapatan Akhisar Belediyespor'un ilk golünü atan takımın golcü ismi Rodallega, sezona golle başladı.

Süper Lig'deki 35. maçında 20. golüne ulaşan Kolombiyalı golcü, Kayserispor'a karşı 3. golüne imza attı. Rodallega'nın Beşiktaş'a da 3 golü bulunuyordu.

Rodallega'nın, Akhisar Belediyespor'un Süper Lig'de en çok gol atan ismi konumunda bulunan Gekas'ı geçmesine de 5 gol kaldı. Ege temsilcisinde iki sezon forma giyen Yunan golcü, 24 gol atmıştı.

Rodallega, 1 gol daha atması halinde 21 golü bulunan Bruno'yu yakalayacak.

Akhisar Belediyespor'un Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'dan kiraladığı Miguel Lopes ilk maçında golle tanıştı. Portekizli futbolcu son golünü 29 Eylül 2012'de Porto formasıyla Rio Ave karşısında atmıştı.


- Yaş ortalaması 29


Kayserispor karşısında 29 yaş ortalamasıyla mücadele eden Ege temsilcisinde, en yaşlı isim 33 yaşındaki takım kaptanı Custodio olurken, 25 yaşındaki Ömer Bayram ile Soner Aydoğdu da en genç isimler olarak dikkati çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.