Manisa

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

19:51 24 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ile Şehzadeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ferhat Bozkaya tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tay ile Bozkaya'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları kararına itiraz etti.

Manisa Sulh Ceza Mahkemesince Ziya Tay ile Ferhat Bozkaya hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Manisa Teknik Elemanlar Derneği Başkanı Ziya Nur Köse, polisler Ercan Töngel, Engin Alaca ve Serdar Sevgican, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ile Şehzadeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ferhat Bozkaya, 20 Ağustos'ta adliyeye sevk edilmişti. Zanlılardan Tay ve Bozkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer zanlılar tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.